Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. listopada 2019.
Jedno je, drugo nije

Burić ne da na Milana: U Rijeci varaju birače, a Bandić se nije spasio političkom trgovinom

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 14. prosinac 2018. u 17:41 2018-12-14T17:41:00+01:00

U Zagrebu se stvorila histerija oko proračuna. Zagrebački proračun je na korist Zagrepčana i ne smatram da je tamo došlo do bilo kakve trgovine, uvjeren je Burić

RIJEKA – Predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić prozvao je sve one vijećnike koji će podržati prijedlog proračuna Grada Rijeke za 2019. godinu da će podržati sramotno zaduživanje građana i njihove djece.

– Jasno je da će to napraviti HNS i Lista za Rijeku. Na riječkoj političkoj sceni tako se uvodi nova definicija politike – prevara birača. Mi nikada nećemo podržati ovakav proračun, a oni koji ga podrže rade na štetu svih nas, poručio je Burić.

Na pitanje kako komentira to što su prijedlog proračuna Milana Bandića, Burićevog koalicijskog partnera, podržali dojučerašnji politički protivnici, predsjednik Bure je rekao da je to drugo.

– U Zagrebu se stvorila histerija oko proračuna. Zagrebački proračun je na korist Zagrepčana i ne smatram da je tamo došlo do bilo kakve trgovine, uvjeren je Burić.

On je podsjetio da Vojko Obersnel obnaša posljednji mandat.

– Ostavit će nam dugove i grad bez perspektive. On se ne bavi rješavanjem problema grada, već trpa novac u Potemkinova sela. Vidljivo je to iz samog proračuna i njegovih projekcija. Rashodi za otplate zajmova u 2020. godini iznose 34 milijuna kuna, a 2021. godine rastu na preko 80 milijuna kuna. Besramno nas je zadužio za Potemkinova sela.

U Gradu Rijeci niz dječjih vrtića je samo u planovima i za to se izdvaja sramotan novac, kao što je to slučaj s dječjim vrtićima na Martinkovcu, Trsatu ili Rastočinama. Ali je zato proračun Odjela za kulturu gotovo 300 milijuna kuna u 2019. godini, a u 2020. godini oko 240 milijuna kuna.

Izdvaja se enorman novac za Potemkinova sela i EPK, a u 20 godina Obersnelovih mandata nisu izgrađeni vrtići. Sramotno je i da se smanjuju sredstva za opremu za novorođenčad, naveo je Burić.

On se posebno osvrnuo na dug komunalne naknade od 20 milijuna kuna 3. maja prema gradskom proračunu.

– U Puli su dug Uljanika od 10 milijuna kuna osigurali na način da su upisali hipoteke na samačke hotele u vlasništvu brodogradilišta. U isto vrijeme Obersnel nije napravio ništa i zbog toga nikada neće naplatiti dug od 20 milijuna kuna, uvjeren je Burić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.