Muke po imovinskoj kartici

Burić: Neralno niska vrijednost stana riječkog gradonačelnika; Obersnel: Upisao sam cijenu po kojoj sam stan kupio

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

"Sad ja tražim od njega da podnese političku odgovornost jer je (imovinsku karticu) ni on ne zna ispuniti", rekao je Burić. Burić poziva da SDP, dok je u oporbi, pokaže visoke kriterije ponašanja u politici, o kojima je govorio predsjednik stranke Davor Bernardić, te da pokrene postupak protiv Obersnela



RIJEKA Predsjednik Nezavisne liste Bura i riječki gradski vijećnik Hrvoje Burić optužio je gradonačelnika Vojka Obersnela da je u imovinskoj kartici naveo nerealno nisku vrijednost svojeg stana te zatražio da gradonačelnik podnese političku odgovornost, a Obersnel pak tvrdi da je upisao cijenu po kojoj je stan kupio 2002.  


 Hrvoje Burić je na svojem facebook profilu objavio izvadak iz Obersnelove imovinske kartice u kojoj je vidljivo da je kao približna tržišna vrijednost u trenutku podnošenja izvješća stana u riječkoj četvrti Pećine, površine 140 četvornih metara navedeno 901.148 kuna. Burić ističe da su Pećine elitna četvrt te da su cijene stanova tamo po četvornom metru znatno više od tih 870 eura po četvornom metru.


U izjavi za Hinu istaknuo je da je u oglasima za prodaju nekretnina pronašao ponudu stana u neposrednom susjedstvu Obersnelova stana, po cijeni od 1800 eura po četvornom metru.




 Burić je rekao i da je Obersnel nedavno za televiziju N1 izjavio kako traži političku odgovornost za one koji ne ispune točno imovinsku karticu, referirajući se na slučajeve ministara sadašnje Vlade.


“Sad ja tražim od njega da podnese političku odgovornost jer je ni on ne zna ispuniti”, rekao je. Burić poziva da SDP, dok je u oporbi, pokaže visoke kriterije ponašanja u politici, o kojima je govorio predsjednik stranke Davor Bernardić, te da pokrene postupak protiv Obersnela. 


 Hrvoje Burić poziva Povjerenstvo za spriječavanje sukoba interesa da istraži ovaj slučaj, navodeći da ga je i on spreman službeno prijaviti ako bude potrebno. Najavio je da će to pitanje otvoriti i u Gradskom vijeću Rijeke.


 Vojko Obersnel je u izjavi za medije ustvrdio da u podatcima iznesenim u kartici nema ničeg spornog. Kako je rekao, upisao je cijenu po kojoj je kupio stan 2002. godine, a to je tada bila tržišna cijena.


To je iznos iz kupoprodajnog ugovora a stan je kupljen uz kreditno zaduženje, rekao je Obersnel.