Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Trgovačka i tekstilna škola

Budući riječki krojači i dizajneri predstavili svoje kreacije na Korzu

Foto: Ivica Tomić
Foto: Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 17. svibanj 2017. u 10:32 2017-05-17T10:32:00+02:00

RIJEKA Učenici Trgovačke i tekstilne škole jučer su na Korzu upriličili modnu reviju kroz koju su pokazali što su u sklopu izobrazbe za zanimanja krojač i dizajner odjeće naučili. Navodeći kako se radi o školi koja nadilazi klasične okvire, ravnateljica Antonija Bukša istaknula je da je riječ o školi koja se profilirala kao srednjoškolska ustanova za obrazovanje kadrova u području ekonomije i trgovine, tekstila i odjeće te likovne umjetnosti i dizajna.

– Unutar škole djeluju tri područja rada: tekstilni odjel sa zanimanjem krojač u trajanju od tri godine, ekonomija i trgovina sa zanimanjem prodavač u trajanju od tri godine i komercijalist u trajanju od četiri godine te likovna umjetnost i dizajn za zanimanje dizajner odjeće u trajanju od četiri godine. Škola učenicima pruža mnoge mogućnosti, a među ostalim svim učenicima koji upišu trogodišnje zanimanje pruža se mogućnost da besplatno nastave obrazovanje i doškoluju se još jednu godinu – kazala je Bukša.

Učenici te škole modnu reviju na Korzu organizirali su drugu godinu zaredom, a pored toga što su sve odjevne predmete samostalno izradili pod vodstvom mentora dvadesetak učenica jučer je bilo i u ulozi manekenki.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.