Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
20. siječnja 2020.
Nezavisna lista

Brat i sestra Radetić žele na čelo Općine Jelenje

Kandidati Nezavisne liste grupe birača za Općinsko vijeće Jelenja / Foto Roni BRMALJ
Kandidati Nezavisne liste grupe birača za Općinsko vijeće Jelenja / Foto Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 9. svibanj 2017. u 10:16 2017-05-09T10:16:00+02:00

Vanda Radetić Tomić kandidatkinja je za načelnicu, a njezin brat Ervin Radetić, bivši načelnik Općine, za njezina zamjenika

JELENJE - Vanda Radetić Tomić kandidatkinja je Nezavisne liste grupe birača za načelnicu, a njezin brat Ervin Radetić za zamjenika načelnika Općine Jelenje na predstojećim lokalnim izborima. Radetić Tomić je ujedno i nositeljica kandidacijske liste za Općinsko vijeće koju, uz nju i njezinog brata Ervina, inače bivšeg načelnika Općine Jelenje čine još i Danko Baćac, Ahmad Sharbini, Vilim Žagar, Nataša Žagar Franović, Jasmina Katić, Maja Badurina Dudić, Zvonko Klemenčić, Renato Brozović, Beti Radetić Mavrinac, Dorijan Mavrinac, Irena Petrović, Vladimir Radetić i Sanda Dvorničić.

– Općinu Jelenje u nadolazećem mandatu čekaju veliki izazovi i realizacija vrlo zahtjevnih i skupih projekata, a u okolnostima znatno smanjenog općinskog proračuna potrebno je racionalno planiranje, pa ćemo tako dio projekata financirati sredstvima proračuna, a veći dio državnim potporama, sredstvima EU fondova, modelom javno-privatnog partnerstva i slično. Želimo završiti projekte i programe koje je započeo moj brat Ervin Radetić zajedno s nezavisnom listom, kazala je na jučerašnjem predstavljanju programa i kandidata Nezavisne liste Vanda Radetić Tomić.

Općinu Jelenje čekaju veliki izazovi - Vanda Radetić Tomić

Dodala je kako su najvažniji projekti Liste škola, hospicij, ambulanta, dovršetak katastarske izmjere, izgradnja kanalizacije i širenje vodovodne mreže, reciklažno dvorište, sanacija Dubine, proširenje groblja, stipendije za izvrsnost i socijalno ugrožene, besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce, darovi umirovljenicima za Božić i Uskrs, natkrivanje tribina na stadionu NK Rječina, adrenalinski park u Rastočinama, sportsko-rekreacijski park u Jelenju, poput onog u Podhumu, postavljanje spomen-ploče i izdavanje monografije za podhumske žrtve te, kao novi, program volontiranja.

"Vaše Jelenje"

Nezavisna lista predstavila je i web stranicu, www.vanda-radetic-tomic.com, kao i slogan "Vaše Jelenje", kojim, kako je kazala, biračima poručuju: na predstojećim lokalnim izborima Vi birate. Vi ste važni. Vi odlučujete.

Također, Radetić Tomić pozvala je sve kandidate za načelnike i njihove zamjenike na javno sučeljavanje pred mještanima.

– Što se tiče rekonstrukcije i dogradnje školske zgrade u Dražicama, Primorsko-goranska županija je strateški partner koji će sudjelovati u sufinanciranju u većem dijelu, za hospicij i ambulantu su riješeni imovinskopravni odnosi i izrađeni idejni projekti te se čeka ishodovanje građevinske dozvole, a za katastarsku izmjeru javno izlaganje. Izgradnja kanalizacije i širenje vodovodne mreže dio je projekta izgradnje vodno-komunalnih građevina na području aglomeracije Rijeka, kojih će se dio financirati iz Kohezijskog fonda EU-a, kao i nacionalnih izvora, a dio će troškova snositi Općina Jelenje.

Ove se godine obilježava 75 godina stradanja mještana Podhuma, pa želimo postaviti spomen-ploču na jedinu kuću u selu koju Talijani tog 12. srpnja 1942. godine nisu spalili, a ujedno krenuti s prikupljanje građe za monografiju. Programom volontiranja želimo mještanima olakšati svakodnevni život, a on će se temeljiti na uzajamnoj solidarnosti mještana koji će pomagati jedni drugima, kazala je Radetić Tomić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.