Donacija

Boksački šampioni darovali trideset tisuća kuna za male pacijente

Barbara Čalušić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



RIJEKA – Simboličan ček s iznosom koji premašuje 30 tisuća kuna uručili su predstojnici Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka prof. dr. Jeleni Roganović predstavnici Boksačkog kluba Šampion iz Rijeke, Općine Matulji i Primorsko-goranske županije.


Sredstva čiji je točan iznos 30.906 kuna iskorištena su za nabavu monitora za nadzor životnih funkcija, a prikupljena su u sklopu Noći šampiona – Matulji 2019. koju su organizirali Boksački klub Šampion i Hrvatski boksači savez pod pokroviteljstvom PGŽ-a i Općine Matulji.


Prof. dr. Roganović zahvalila je na donaciji i istaknula kako svi uključeni redovito podupiru dječju bolnicu. Objasnila je kako monitor za nadzor životnih funkcija daje pregled svih važnih životnih funkcija djeteta, poput organa disanja i srca, što medicinskim sestrama omogućuje sigurnost u radu, posebice kada skrbe o više pacijenata.




– Uvijek tvrdim da djeca koja se ovdje liječe zaslužuju više i hvala svima koji me u tome podržavaju, poručila je prof. dr. Roganović, dodajući kako su u tijeku tri velike humanitarne akcije za poboljšanje uvjeta liječenja djece u dječjoj bolnici na Kantridi.


Franjo Marković iz Boksačkog kluba Šampion kazao je kako je ova humanitarna manifestacija bila pun pogodak, a talijanski klubovi zahvalni protivnici.


– Treba zahvaliti i Zajednici Talijana u Rijeci te sada već bivšem talijanskom konzulu na organizaciji ovakvog susreta. Boks je borilački sport koji pomaže djeci koja se bore za svoje zdravlje, a u tome im u bolnici pomažu i drugi borci koji se bore za njih, rekao je Erik Fabijanić, predsjednik županijske Skupštine, dok je zamjenica načelnika Općine Matulji Eni Šebalj zahvalila svim sportašima koji su sudjelovali u manifestaciji održanoj u novoj dvorani u Matuljima, svima koji su kupili karte te svim poduzetnicima koji su uplatama omogućili nabavku monitora.


– Treba zahvaliti medicinskim timovima koji su uvijek ovdje kad se treba brinuti o zdravlju djece, a djeci želimo što brže ozdravljenje te zdravo i sretno djetinjstvo, rekla je Šebalj.