Posebni autobus

Blagdanski ugođaj na Korzu: Uz vlakić Djeda Mraza ove godine vozi i Adventski bus

Sanja Gašpert

Snimio: Silvano Ježina

Snimio: Silvano Ježina



RIJEKA Blagdanski ugođaj na riječkom Korzu i ove će godine upotpuniti Vlakić Djeda Mraza, koji je jučer počeo svoju tradicionalnu vožnju, a ove mu se godine »pridružio« i Adventski autobus, što su na konferenciji za novinare najavili direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, direktor KD-a Autotrolej d.o.o. Alberto Kontuš i izvršni direktor Radio Korza Ivo Jelušić.


Kako je istaknuto, Vlakić Djeda Mraza besplatno će voziti užim centrom grada od 5. prosinca do 13. siječnja, svaki dan od 16 do 19 sati, dok su jutarnji termini od 10 do 13 sati rezervirani za škole i vrtiće. U razdoblju od 17. do 23. prosinca vlakić će u poslijepodnevnom terminu voziti sat duže – od 16 do 20 sati, a u dane 24., 25. i 31. prosinca te 1. siječnja Vlakić neće voziti.


Vlakić Djeda Mraza je i ove godine dar Turističke zajednice grada Rijeke, Grada Rijeke i Radio Korza, dok tehničku podršku i organizaciju potpisuje Agencija za marketing VJ Primorski j.d.o.o.




Komunalno društvo Autotrolej se ove godine prvi put uključilo u bogat adventski program gradova Rijeka i Opatija, i to uključivanjem u promet posebnog autobusa koji će prometovati od centra Rijeke do centra Opatije te od centra Rijeke do Trsatskog kaštela.


– Riječ je o Adventskom autobusu, inače katnom autobusu koji je za ovu priliku odjenuo potpuno novo, prigodno adventsko ruho. Naravno, tu je i prigodna glazba, a sve one koji se odluče za vožnju ovim autobusom, očekuje i slatko iznenađenje – istaknuto je.


Adventski autobus u promet kreće 6. prosinca te će biti u funkciji do 7. siječnja 2019. godine, a prometovat će sve dane u tjednu po posebnom voznom redu koji je prilagođen potrebama korisnika. Linija će biti označena posebnom oznakom i koristiti sva stajališta od Trsata do Jelačićevog trga i Slatine u Opatiji u polasku i povratku, a korisnici autobus mogu koristiti sukladno važećem cjeniku.