Gdje se zabaviti

Blagdanski tulumi u Rijeci: Pet dana opuštanja i zabave

Ivana Kocijan

Na mnogim popularnim mjestima za izlazak božićni »produženi vikend« počinje već danas, a u mnoštvu programa problem je samo – izabrati



RIJEKA » Božićni blagdani stvoreni su za druženje s obitelji, ali su mnogima i odličan povod za izlaske i zabavu. Budući da ove godine Božić pada u četvrtak, produženi vikend počinje već u srijedu, tj. danas. Iskoristili su to mnogi riječki klubovi i kafići koji i večeras i u sljedećim danima nude brojne zanimljive programe.


   U River Pubu tako večeras nastupa Dr. Smeđi Šećer u epizodi »Raw funk & soul allnighter«.


   – Doktor je za vas pripremio selekciju ogoljene diskografske magije koja slavi život, kozmos, bitak, biće, postojanje svih koji su ikad bili i bit će, poručuju organizatori dodajući kako će tulum trajati do 4 ujutro.




   U petak će u Riveru nastupiti Tool Tribute iz Umaga, dok će dan kasnije na istom mjestu za glazbu biti zadužen akustični duo Side Effects iz Rabca. Radi se o dvojici vokala i gitarista, Mladenu Frankoviću i Saši Pavšiću koji izvode stranu pop i rock glazbu. Ulaz na sva događanja je besplatan. Besplatna svirka očekuje i posjetitelje caffe bara Nad Urom gdje će večeras nastupiti cover bend Obrazovni program.



   Na Božić će u Stereo Clubu nastupiti dubrovačka glazbena atrakcija, grupa Silente kojoj će to biti prvi koncert u Rijeci. Ovogodišnji dobitnici Porina za novog izvođača godine nedavno su objavili novi singl zanimljivog naziva »Čudna ili čudesna« koji je već pobudio veliko zanimanje fanova i slušatelja, a koji će biti predstavljen na 62. izdanju Zagrebačkog festivala. Koncert u Stereu koji organizira agencija Mr. Blackstar Party počinje oko 21 sat. Ulaznice je u pretprodaji moguće kupiti u Dallas Music Shopu po cijeni od 40 kn, dok će im na dan koncerta na ulazu u Stereo Club cijena biti 50 kn. Nakon koncerta na after partyju će nastupiti rezident DJ Mickey Strauss i MC Blackstar.



   Ulaz se ne naplaćuje ni u Milord Pubu na Srdočima gdje će večeras nastupiti Old School Band.


   U Tunelu se večeras održava Karadnjak, četvrta inačica popularnog praznika pjevanja. Voditelji i selektori Bonkžić i Bekžić prijave za karaoke zaprimaju na licu mjesta do ponoći, dok će natjecanje započeti u 00.30. Svi zainteresirani moći će demonstrirati svoje pjevačke (ne)sposobnosti, a najbolji će biti nagrađeni tekućim i krutim nagradama.


Best off fore


– Kako bismo za vas pripremili karaoke pjesme koje odlučite zapjevati pred tunelovcima, rodbinom i prijateljima, s glazbenim upitima javite se na [email protected], poručuju organizatori.


   Dan nakon urnebesnih karaoka, na Božić će za izbor glazbe u klubu pod prugom biti zaduženi Bexx i Bonko.


   Subota je u Tunelu rezervirana za stand up. Posjetitelje očekuje stand up show simboličnog naziva »Kaj bre?« u izvedbi Marine Orsag i Aleksandra Perišića u kojem predstavljaju »best of« fora karijere sa naglaskom na fore vezane uz hrvatsko-srpske odnose. Tunelarina je 20 kuna, program počinje u 21 sat, a karte i stolove moguće je rezervirati na mail [email protected] (rezervacije vrijede do 20:45).


   U Palachu večeras nastupa riječki Blagdan Band. Početak koncerta zakazan je za 22.30, a ulaznice po cijeni od 25 kuna u pretprodaji prodaju se u Dallas music shopu, na šanku Palacha i Beertije te na web-stranici Entrio.hr. Na ulazu će im cijena biti 35 kuna.


   U subotu na istom mjestu – nešto posve drukčije. U sklopu StoneRIzacije bit će prikazan koncert »Black Sabbath Live« snimljen prošle godine, nakon kojeg slijedi slušaona. Besplatan progam začinit će psihodelični Vj-ingom. Za glazbu i Vj-ing zaduženi će biti Lucid Lab i Chupson.


   Tuluma neće nedostajati ni u Crkvi. Večeras je tamo na rasporedu party koji organizira Kostrena Beach Splash. Nastupit će: Pete Dux, Tino Dobric, MrMarley, Life4Funk, Igorritza, Bronski, Mo Black i Mate Čeko. Cijena ulaznice prije ponoći će biti 20, a nakon ponoći 30 kn.


Drum’n’bass party


U petak će Crkva ugostiti još jedno izdanje partyja Great Gatsby, najboljeg vintage partyja u gradu. Za izbor glazbe opet će biti zadužen Mr.Woox, a ulaz je besplatan. U subotu će u Crkvi biti održan Giabbe Drambe, posljednji drum’n’bass party u 2014. godini. Nastupaju Liz’N’Bass, Snap i Snif, a ulaz je besplatan.


   Na Badnjak će se partijati i u Galileo Baru. Tulum nazvan »Snow Shake« na zvjezdarnicu dovodi trojicu starih prijatelja koji nisu nastupali zajedno više od desetljeća. To su Tom Jay, Amor i Marc Grabber, DJ–i koji su harali krajem devedesetih i početkom novog milenija, a pridružit će im se i »domaćica« eventa LinBer Lynx. Za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 40 kuna. U petak je na istom mjestu na rasporedu Alien X-Mas. Nastupit će Stikk, Ogologo, Nard, Dalton Trance Teleport, Injected (Kane & Mole) i Poncije Pilat. Cijena ulaznice bit će 30 kuna. Dan kasnije u Galileu će se održati The FareWell Dance DJ-a Dawizza, a osim njega za dobru zabavu bit će zaduženi DJ-i Adoo, Goran Kinkela, Tomi Rollo, Igorritza i Sklisko Disko. Ulaz je besplatan.


   U Bertiji će se u subotu dogoditi »spontana proslava Božića i Nove godine«. Za dobru glazbu i još bolji provod bit će zadužena grupa Ljetno kino nakon koje će prvi put u Rijeci samostalno nastupiti legendarni beatboxer i showman Surka. Ulaz je besplatan.