Advent u Viškovu

Blagdanska marenda i druženje na Viškovu

Andrej Petrak

U programu sudjeluju Savjet mladih Općine Viškovo, Udruga roditelja »Pokrenimo se«, Udruženje obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje, Dječji vrtić Loptica i OŠ Sv. Matej



VIŠKOVO » Općina Viškovo i Turistička zajednica pozivaju sve mještane na blagdansku marendu, druženje, uz prigodni program, vesele muzikante, Djeda Božićnjaka, te humanitarnu akciju za potrebite, na manifestaciji »Advent u Viškovu«, što će biti održana 24. prosinca u 11 sati na Trgu ispred crkve Sv. Mateja. Voditeljica programa je Nina Dukić Srok, a sudjeluju Savjet mladih Općine Viškovo, Udruga roditelja »Pokrenimo se«, Udruženje obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje, Dječji vrtić Loptica i Osnovna škola Sv. Matej.


   Za pravu blagdansku atmosferu pobrinut će se Mješoviti pjevački zbor Ronjgi, pod ravnanjem maestra Darka Čargonje, uz solisticu sopranisticu Tamaru Turić, te instrumentalnu pratnju Tanje Butković-Verzon. Nastupit će i dječji zborovi Halubajčići i Zvona Viškova, polaznici likovno-literarne radionice Udruge likovnih umjetnika amatera »Braća Baštijan« izvest će »Noninu božićnu štoriju«, a Tamara Brusić Jurić zapjevat će uz klavirsku pratnju Davora Burlovića. Posjetitelje očekuju i recitacije djece iz DV Zvončica, te nastup grupe Yamas.



Udruga roditelja »Pokrenimo se«, koja se posvetila poboljšanju kvalitete života djece na području općine Viškovo, drugi put sudjeluje na božićnom sajmu »Advent u Viškovu«.    – I ove godine, kroz prikupljanje donacija u hrani i novcu, na svom štandu nastojat ćemo pomoći starijim i nemoćnim osobama sa slabijim financijskim primanjima i omogućiti im barem malo sretniji Božić, rekla je Gordana Starčević Klasan iz Udruge roditelja »Pokrenimo se«.




   Sandra Vidović iz DV Loptica objasnila je da se njezina predškolska ustanova ove godine po prvi put uključuje u program »Adventa u Viškovu«, s izložbom radova, koje su izradile vrijedne ruke odgajateljica iz Loptice.


   – U sklopu UNICEF-ovog projekta »Škole za Afriku« prikupljat ćemo dobrovoljne priloge kako bi i našim prijateljima u Africi ulepšali Božić, rekla je Vidović.    Tajnica Udruženja obrtnika Laura Vlah najavila je izlagače na božićnom sajmu. To su Kućna radinost AMMI, koja će se predstaviti ikebanama, ukrasima, ručnim radovima i dekupageom, Domaća radinost »Stella & Boky« iz Saršona, s kutijama za vino, crijepovima i ukrasima od drva, PTO »Frankulin« Grad Grobnik s grobničkim sirom, Udruga »Zdrav život« s medom, pripravcima od bilja i domaćim rakijama, OPG Macinić s medom i proizvodima od meda, OPG Čargonja s grobničkom lavandom, te Socijalna zadruga »Put« s ukrasima, dekupageom i likerima.

   Zamjenik načelnice Denis Mladenić i direktorica TZ Viškova Marina Jurić svim mještanima poželjeli su da predstojeće blagdane provedu u miru i radosti te puno sreće i ostvarenje želja u Novoj 2014. godini.