Upitne nepravilnosti

Bivši rektor Lučin: S obzirom na kuloarske priče, bitno je sve istražiti

Ingrid Šestan Kučić

Bivši rektor prof. dr. Pero Lučin / Foto Sergej DRECHSLER

Bivši rektor prof. dr. Pero Lučin / Foto Sergej DRECHSLER

Bitno je da se to istraži kroz sve mehanizme koji su na raspolaganju. Moje je mišljenje da se nije radilo ništa protuzakonito u vrijeme dok sam odgovarao za Sveučilište, no uvijek je moguće da kao rektor nisam nešto vidio ili nisam bio informiran o nekim stvarima. S obzirom na to da postoje kuloarske priče, bitno je da se sve istraži, kaže prof. dr. Lučin



RIJEKA – O kaznenoj prijavi protiv Sveučilišta rektorica prof. dr. Snježana Prijić Samaržija kratko se očitovala istaknuvši da je Sveučilište u Rijeci na zahtjev nadležne policijske uprave predalo svu dokumentaciju te da daljnje informacije o stanju predmeta i postupka ne posjeduje. Bivši je pak rektor prof. dr. Pero Lučin, za čijeg su se mandata navodne nepravilnosti realizirale, bio rječitiji ustvrdivši kako ako postoje sumnje da se nije radilo kako treba ili pak postoji netko tko smatra da se nije radilo kako treba, onda to treba i istražiti.


– Bitno je da se to istraži kroz sve mehanizme koji su na raspolaganju. Moje je mišljenje da se nije radilo ništa protuzakonito u vrijeme dok sam odgovarao za Sveučilište, no uvijek je moguće da kao rektor nisam nešto vidio ili nisam bio informiran o nekim stvarima. S obzirom na to da postoje kuloarske priče, bitno je da se sve istraži, kaže prof. dr. Lučin. Dodajući kako je o slučaju angažiranja vanjskog odvjetnika u javnosti već puno toga rečeno, bivši rektor kaže kako je i sam čuo priče oko nepravilnosti rada u tvrtki Kampus, no nikad se nije bavio istraživanjem postoji li sukob interesa kod vodstva te tvrtke.


– Kampus d.o.o. je osnovan zbog pokušaja povećanja aktivnosti u smislu povećanja prihoda Sveučilišta resursima koji su na raspolaganju. Činjenica je da taj projekt nije uspio zaživjeti na odgovarajući način, odnosno nije dao očekivane rezultate. Moje je mišljenje da je osnivanje trgovačkog društva jedini način da Sveučilište komercijalizira svoje aktivnosti. Što se Studentskog zbora tiče, mislim da su ispravno radili, no uvijek postoji pitanje kod nekih odluka je li se moglo i drugim putem. Također, koliko mi je poznato, sve su javne nabave provedene u skladu sa zakonom jer na tome smo puno radili i inzistirali.