Dio riječkog HDZ-a upozorio na nedemokratske postupke

Biondić: Staljinove metode progona u riječkom HDZ-u

Damir Cupać

Uskraćuju mi ustavna prava koja su prenijeta i u statut HDZ-a, odnosno pravo da bira i da bude biran. Čak i zatvorenici u demokratskim društvima imaju pravo glasovati, a meni se to uskraćuje i zabranjuje mi se ulaz na izbornu skupštinu. To nisu demokratski potezi, ogorčen je Biondić



RIJEKA – Ispred ulaznih vrata riječkog i primorsko-goranskog HDZ-a na Jadranskom trgu 1 Mile Biondić i oni koji ga podržavaju sazvali su konferenciju za novinare kako bi upozorili javnost na nedemokratske postupke aktualnog stranačkog čelništva koje im onemogućava sudjelovanje na izbornoj skupštini podmetanjima kojih se ni Staljin ne bi postidio.


– Svo ovo vrijeme, a pokušalo se u nekoliko navrata, nismo uspjeli stupiti u kontakt s povjerenstvom riječkog HDZ-a i povjerenikom Lucijanom Vukelićem. Tražili smo da se pokuša napraviti zajednička platforma, a razlike pomire, ali nismo uspjeli. Povjerenik koji je imao zadaću organizacije izborne skupštine, trebao je raditi i na pomirivanju razlika po temeljnim organizacijama. Radilo se više-manje sve za vlastiti probitak s temeljnim motivom da se blati druga strana. Metode su niske i neprimjerene, a mislim da to nije radio ni sam Staljin, upozorio je Biondić, bivši predsjednik riječkog HDZ-a kojemu je onemogućena kandidatura za predsjednika riječkog HDZ-a zbog organizacije božićnog domjenka.


On je podsjetio da je raspušten temeljni ogranak »Sveti Nikola« uz laži jednoga čovjeka, a nije se vjerovalo petorici ostalih. 




– Postavljen je povjerenik koji je kasnije postao pouzdanik koji je na temelju jednoga jako dobroga i lijepoga domjenka napisao prijavu, odnosno predstavku kojom se traži moj progon. Uskraćuju mi ustavna prava koja su prenijeta i u statut HDZ-a, odnosno pravo da bira i da bude biran. Čak i zatvorenici u demokratskim društvima imaju pravo glasovati, a meni se to uskraćuje i zabranjuje mi se ulaz na izbornu skupštinu. To nisu demokratski potezi, ogorčen je Biondić.


On nije htio izrijekom napadati predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i Predsjedništvo HDZ-a, već je poručio da u njemu sjede dva čovjeka koji plasiraju samo jednu stranu riječke istine, te da će tražiti da se i njih sasluša. Biondić je skeptičan kada je riječ o poštenoj demokratskoj utakmici na izbornoj skupštini riječkog HDZ-a, a upozorio je da je dvorana u kojoj će se održati premala što svjedoči o namjerama onih koji trenutno vode riječki HDZ.