Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
21. siječnja 2020.
Lov na veliku ribu

BigOm u zadnji čas prije nevremena: Odličnim ulovom tune od 124 kilograma slavila ekipa ''Registar team''

BigOm u zadnji čas prije nevremena: Odličnim ulovom tune od 124 kilograma slavila ekipa ''Registar team''
BigOm u zadnji čas prije nevremena: Odličnim ulovom tune od 124 kilograma slavila ekipa ''Registar team''
Autor:
Objavljeno: 1. rujan 2018. u 22:23 2018-09-01T22:23:00+02:00

OMIŠALJ – U zadnji čas prije obilnijih pljuskova i grmljavinskog nevremena, iz akvatorija Kvarnera, sve tamo do Plavnika i Rapca, u omišaljsku luku večeras su se vratile posade koje su nastupile na 13. izdanju BigOma, tradicionalnog natjecanja u lovu na veliku ribu u organizaciji istoimenog kluba iz Omišlja. Iako je u početku djelovalo kako je riječ o lošoj sezoni, ili lošem »timingu«, na kraju je pobjednička ekipa »Registar team« u sastavu kapetan Albert Đaković,  Miro Peranić, Zdenko Gospić, Marin Ćustić i Damir Bakarčić iz mora je uspjela izvući tunu težine od čak 124 kilograma. Na ovogodišnjem natjecanju nastupile su rekordne 23 posade, porast je to od čak pet ekipa u odnosu na lanjske brojke.

Prvi dio natjecanja – četvrtak i petak do 13 sati – donio je mnogo nervoze jer iz mora je izvučena samo jedna tuna, nešto teža od 30 kilograma, što je prema propozicijama bilo nedovoljno za plasman: ulovi koji se zbrajaju ne smiju biti lakši od 40 kilograma. Srećom, u petak je u moru ispred Rapca posada iz Šmrike u sastavu Matija Vidas i Marin Ružić ulovila tunu težu od 86 kilograma i tako prekinula »post«. Na njihovu žalost, nekoliko sati kasnije prestigao ih je Sašo Apostolovski s ulovom težim  od 90 kilograma. 

Subota je, kao zadnji dan natjecanja, prizivala loše vrijeme, čak i mogućnost prijevremenog završetka 13. BigOma, a donijela je – odlične ulove.

Posade brodova »Mare II« i »No limit« imali su ulove od stotinjak kilograma da bi se naposljetku »Register Teamu« nasmiješila sreća, najveća tuna, 124 kilograma teška, ovogodišnjeg nadmetanja i pobjeda u konačnom poretku.

Organizatorima još jednom čestitke na ustrajnosti i silnoj količini volonterskog rada kojim osiguravaju sportsku priredbu svjetskog ranga. Pobjednici su stekli i mogućnost nastupa na Svjetskom kupu u Kostarici, a zahvale idu i Ministarstvu turizma, Primorsko-goranskoj županiji, TZO Omišalj i Općini Omišalj, te dugogodišnjim partnerima Hotelima Njivice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.