Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Mladi u poduzetništvu

Besplatne radionice u Centru tehničke kulture

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 20. studeni 2015. u 12:38 2015-11-20T12:38:00+01:00

RIJEKA  Centar tehničke kulture Rijeka na forumu Mladi u poduzetništvu objavio je poziv za sudjelovanje u četvrtoj generaciji programa Mi znamo kako, besplatne edukacije koja je od 2011. godine pomogla velikom broju mladih da s naučenim pravim znanjima i vještinama lakše pronađu posao.

Ove godine, u suradnji s partnerima iz Clustera za eko-društveni razvoj i inovacije te Riječke razvojne agencije Porin, razvijen je program, temeljen na tri modula: Društveno poduzetništvo i poslovni plan, EU akademija i Prezentacija poslovne ideje, svaki u trajanju od po 40 sati. U prvom modulu polaznici će razviti poslovni plan za svoju društveno-poduzetničku ideju, a tim stručnjaka evaluirat će nastale ideje i savjetovati polaznike kako ih realizirati. Na EU akademiji naučit će kako pronaći otvorene natječaje, kako pročitati upute za prijavitelje i prikupiti dokumentaciju te kako osmisliti i predstaviti dobru projektnu ideju. U završnom modulu osmislit će i uz pomoć dizajnera izraditi vizualni identitet svoje ideje, naučiti uređivati i ažurirati web stranicu, te na radionicama sa stručnjakinjama za odnose s javnošću saznati kako ideju prezentirati partnerima, donatorima i javnosti.

U edukaciji Mi znamo kako potpuno besplatno, zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva socijalne politike i mladih, mogu sudjelovati nezaposleni mladi, u dobi od 15 do 30 godina, s prebivalištem u Primorsko-goranskoj županiji. Prijave su otvorene do 6. prosinca, a više informacija dostupno je na webu www.ctk-rijeka.hr. Po završetku edukacije polaznici dobivaju diplomu s opisanim novostečenim znanjima i vještinama, a najbolji će otići na studijsko putovanje u talijansku regiju Veneto, gdje će se upoznati s primjerima dobre prakse društvenog poduzetništva i zadrugarstva.

Forumom Mladi u poduzetništvu CTK Rijeka treću je godinu zaredom obilježio Globalni tjedan poduzetništva. Prvi dan foruma bio je rezerviran za informativne radionice o mogućnostima i potencijalima društvenog poduzetništva. Danas će se odvijati cjelodnevna edukacija Akademija društvenog poduzetništva, na kojoj će mladi u dobi od 15 do 30 godina, zainteresirani za pokretanje društvenog poduzeća, biti upoznati s teorijom i primjerima dobre prakse takvih poduzeća u Hrvatskoj i Europi, pravnim oblicima i mogućnostima za savjetovanje. Akademiju vodi Ranko Milić, predsjednik Upravnog odbora CEDRA-e HR, predavač i trener u okviru više ustanova i organizacija. Sudjelovanje na forumu je besplatno. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.