Jezik velikih mogućnsoti

Besplatan tečaj kineskog jezika na riječkom Ekonomskom fakultetu, evo kako se prijaviti

Portal Novilist.hr

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



Kineski jezik, jezik je velikih mogućnosti – govori ga svaka 5 osoba u čak 33 države svijeta. Mlade osobe sve se više okreću učenju kineskoga jezika koji je u naprednim europskim zemljama već i među predmetima u osnovnoj školi.


Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci kreću novi početnički i napredni tečajevi kineskog jezika koje mogu pohađati svi zainteresirani punoljetni građani s osnovnim znanjem engleskog jezika. Riječ je o programu cjeloživotnog obrazovanja koji na Ekonomskom fakultetu provodi Konfucijev institut – sveučilišni centar za kineski jezik, kulturu i poslovanje.


Predavači će kroz 70 školskih sati predavanja i kroz otprilike 300 znakova uvesti polaznike tečaja u osnove kineskoga jezika i kulture. Novi semestar započinje 02. ožujka 2020. godine. Prijave su otvorene do popunjena mjesta zaključno do petka, 28. veljače 2020. godine u 13 sati. Predavanja će biti radnim danima u popodnevnim terminima.




Konfucijev institut osnovan je u partnerskom odnosu Sveučilišta u Zagrebu i Sjedišta Konfucijevih instituta u Pekingu te je jedina takva ustanova u Hrvatskoj. Institut već nekoliko godina aktivno radi na promociji kineskog jezika i kulture, posebno među mladima, a isto tako kontinuirano radi na boljem povezivanje Hrvatske i Kine na svim područjima, uz posebni naglasak na poslovnu i ekonomsku suradnju.


Više informacija o prijavama na početnički tečaj nalazi se na mrežnim stranicama Fakulteta OVDJE.