Europski tjedan sporta

BeActiveNight: Vježbanje pod zvijezdama na Molo longu u subotu

Biljana Savić

Vježbanje joge na Molo longu u lipnju / Snimio Marko GRACIN

Vježbanje joge na Molo longu u lipnju / Snimio Marko GRACIN

Okupljanje sudionika počinje u 19,30 sati, u 20 sati počet će šetnja Molo longom, u 20,30 sati sportsko rekreacijski program na bini na početku Molo Longa. U 21 sat slijedi zajedničko vježbanje građana i snimanje promotivnog videa



RIJEKA – U subotu u 20 sati na Molo longu će biti održan BeActiveNight – vježbanje pod zvijezdama, u sklopu Europskog tjedna sporta koji predstavlja novu inicijativu Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe.


Europski tjedan sporta – novu inicijativu Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe na jučerašnjoj su konferenciji za novinare najavili glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, v.d. pročelnika za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Renato Kostović i sportska direktorica Plivačkog kluba Primorje COSanja Jovanović.

 – Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Ova europska kampanja u cilju ima inspirirati Europljane da budu aktivni tijekom Tjedna sporta i ohrabriti ih da ostanu aktivni tijekom cijele godine. Na molo longu će građani moći vježbati i jogu i taichi, a to zaista svi mogu. Bit će lijepo, dizalice će svijetliti u različitim bojama, kazao je Bradić i najavio da okupljanje sudionika počinje u 19,30 sati, u 20 sati počet će šetnja Molo longom, u 20,30 sati sportsko rekreacijski program na bini na početku Molo Longa. U 21 sat slijedi zajedničko vježbanje građana i snimanje promotivnog videa.


 – Prvih 500 građana koji prošeću do kraja lukobrana dobit će bon za besplatni zdravi obrok koji sadrži prosječni broj kalorija jednak onima koje su utrošene šetnjom, najavio je Bradić.




Cijeli program namijenjen djeci i odraslima je u potpunosti besplatan. U organizaciju su uključeni i riječki glazbenici koji će na trasi šetnje izvoditi glazbena djela te planinarsko društvo »Kamenjak« koji će educirati djecu i građane o penjačkim vještinama.


Europski tjedan sporta, uz Središnji državni ured za sport, organiziraju Grad Rijeka, Riječki sportski savez i Zajednica sportova PGŽ. Partneri su Restaurant Molo longo, Lučka uprava Rijeka, Terminal 7 Fitness centar i Metis d.d.


Klubovi partneri su: Capoeira klub Rijeka, Taichi klub Rijeka, Kendo klub Rijeka, Planinarsko društvo Kamenjak i Studio Jump.