Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 4
Sutra: 13° 13° 4
17. siječnja 2020.
Zaključen natječaj za izvođača radova

BUDUĆA DJEČJA KUĆA I GRADSKA KNJIŽNICA Stiglo sedam ponuda za revitalizaciju 'Benčića'

Obnova objekata u »Benčiću« bi  trebala biti gotova do kolovoza 2020. / Snimio Sergej DRECHSLER
Obnova objekata u »Benčiću« bi trebala biti gotova do kolovoza 2020. / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 10. studeni 2018. u 12:30 2018-11-10T12:30:47+01:00

Slijedi postupak pregleda i ocjena ponuda. U dokumentaciji za javnu nabavu predviđeni su i rokovi dovršetka prema kojima bi radovi na Ciglenoj zgradi završili do kraja 2019., a radovi na T-objektu u kolovozu 2020. godine

RIJEKA Na natječaj za izvođača radova za rekonstrukciju i opremanje Ciglene zgrade u Dječju kuću i T-objekta u Gradsku knjižnicu, odnosno prenamjenu tih objekata u javne kulturne i obrazovne svrhe pristiglo je ukupno sedam ponuda.

Riječ je o projektu »Revitalizacija kompleksa »Benčić« – Cigleni i T-objekt« za koji je Gradu Rijeci odobreno 68,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a u Odjelu gradske uprave za kulturu kažu kako su od ukupno zaprimljenih sedam ponuda za Cigleni objekt pristigle tri, a za T-objekt četiri ponude.

Otvaranje ponuda održano je 6. studenoga, a ono što slijedi je postupak pregleda i ocjena ponuda. Taj postupak podrazumijeva pregled dostavljenih troškovnika i ostalih traženih dokumenata te ocjenu ponuda prema zadanim kriterijima za ekonomski najpovoljniju ponudu.

U dokumentaciji za javnu nabavu radova predviđeni su i rokovi dovršetka prema kojima bi radovi na Ciglenoj zgradi završili do kraja 2019. godine, a radovi na T-objektu u kolovozu 2020. godine. Nakon toga uslijedit će opremanje objekata pa će se paralelno s rekonstrukcijom objekata provoditi i drugi odgovarajući postupci nabave kako bi se investicija u cijelosti uspješno realizirala.

Po okončanju investicije u rekonstruirane objekte uselit će Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka, Art-kino Croatia, Muzej grada Rijeke i Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Ciglena zgrada nekadašnjeg industrijskog kompleksa »Rikard Benčić«, neto površine 1.984 četvornih metara, prenamijenit će se u Dječju kuću. Zgrada je zamišljena kao svojevrsno predvorje ustanova i organizacija u kulturi planiranih u kulturnom bloku »Benčić«, odnosno Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, Gradske knjižnice Rijeka, Muzeja grada Rijeke, Gradskog kazališta lutaka i Art kina, ali i kao simbolično predvorje svijeta kulture jer je sadržajem i uslugama usmjerena u prvom redu djeci.

Istovremeno će T-objekt neto površine 4.530 četvornih metara postati objekt Gradske knjižnice Rijeka, prvi u riječkoj povijesti koji će na jednom mjestu kvalitetno i svrsishodno integrirati funkcije i usluge središnjih odjela knjižnice. U objektu će svoje mjesto pronaći sadašnji dislocirani odjeli publicistike i znanosti, književnosti, narodna čitaonica, odjel periodike s pripadajućim spremištima te službe općih poslova, nabave i obrade, matična služba te razvojna knjižnična služba za odnose s javnošću i programe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.