Burno u vijećnici

Andrej Poropat novi predsjednik Gradskoga vijeća Grada Rijeke

Damir Cupać

Andrej Poropat / Snimio Silvano Ježina

Andrej Poropat / Snimio Silvano Ježina

HNS-ovac Andrej Poropat izabran je s 21 glasom za novoga predsjednika Gradskoga vijeća Grada Rijeke, protiv je bilo 14 viijećnika, a dva su bila suzdržana - Hrvoje Burić i Marinko Koljanin



RIJEKA HNS-ovac Andrej Poropat izabran je s 21 glasom za novoga predsjednika Gradskoga vijeća Grada Rijeke nakon smjene Tihomira Čordaševa (Akcija mladih), protiv je bilo 14 viijećnika, a dva su bila suzdržana – Hrvoje Burić i Marinko Koljanin.


Iako se činilo da je nemoguća misija da Poropat dobije dovoljan broj glasova, pojavio se Danko Švorinić i Lista za Rijeku koji su najavili podršku jer ne žele nove izbore.


A pojavio se i, što je čisti šok i nevjerica, i Zvonimir Peranić iz Mosta kao podrška. Na taj način priča o Srednjem bloku je zatvorena, a ono što je napravio Burić pri izglasavanju nepovjerenja Čordaševu, napravili su Švorinić, Peranić i Predrag Miletić pri davanju podrške Poropatu, a daleko od toga nisu ni Burić ni Koljanin koji su bili suzdržani.




Kako su ocijenili Josip Ostrogović (HDZ), Kristjan Staničić (HDZ), Andrej Briščik (AM), na djelu je danas bila čista politička trgovina, ili kako oni ocijeniše, politička prostitucija.