Novi centar

Ambienti plus: Investicija od 16 milijuna kuna otvorila 15 radnih mjesta

Andrej Petrak

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Novi prodajni i proizvodni centar kruna je 25-godišnjeg poslovanja ove obiteljske tvrtke, a sufinanciran je s bespovratnim iznosom od 6,3 milijuna kuna iz EU fonda za regionalni razvoj



RIJEKA Tvrtka Kimi Commerce otvorila je novi prodajni i proizvodni centar Ambienti plus na Kukuljanovu, u kojem je otvoreno 15 novih radnih mjesta. Investiciju od 16.223.862 kune u Industrijskoj zoni Kukuljanovo u Kimi Commerceu vide kao krunu 25-godišnjeg uspješnog poslovanja ove obiteljske tvrtke. Projekt je djelomično financiran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj s bespovratnim iznosom od 6.335.966 kuna.


U novom centru Ambienti plus smještena je raznolika ponuda sanitarija, keramike, parketa i ostale opreme za opremanje doma, a u proizvodnom pogonu razvijat će se dio asortimana krojen i osmišljen po narudžbi kupaca. Direktor Kimi Commercea Mišel Ćapalija ističe da je poslovna tradicija duga 25 godina rezultirala investicijom od velikog značaja za širu društvenu zajednicu, u kontekstu otvaranja novih radnih mjesta, ali i za gospodarski razvoj Primorsko-goranske županije.


– Velik je ovo dan za našu tvrtku, ponosni smo i sretni što otvaramo novi objekt. Za ulazak u ovu investiciju trebalo je hrabrosti, ali jedini je to put prema naprijed. Želja nam je da Ambienti plus budu inspiracija za naše klijente pri uređenju njihova životnog prostora, u skladu s našim sloganom: Inspiracija doma, rekao je Mišel Ćapalija. Berislav Tulić u ime Primorsko-goranske županije rekao je da je ostao impresioniran kvalitetom objekta, a ponos zbog nove investicije u Industrijsku zonu osjeća gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.




– Sjećam se kako je ovo mjesto izgledalo prije dvije do tri godine: tu je bilo brdo, šume, vrtače, a danas su novi pogoni i radna mjesta, zahvaljujući hrabrosti obitelji Ćapalija. Grad Bakar uspješno razvija svoju viziju razvoja Industrijske zone. Ubrzo se otvara 12 hala lučkog terminala pa novi pogon Kaltenberga. Uređuju se novi platoi, nastaje novi grad s tisućama ljudi i vozila. Jedino tako možemo promišljati razvoj našeg kraja i domovine, rekao je Klarić.


Direktor Industrijske zone Kukuljanovo Irvin Badurina Ambienti plus nazvao je najljepšim objektom u zoni u kojoj svakodnevno radi više od 4.000 radnika u 190 tvrtki, a Vlado Čohar u ime HNK Rijeke zahvalio se obitelji Ćapalija na podršci klubu, darujući dres s potpisima igrača. Svečanim rezanjem vrpce novi objekt otvorili su roditelji Mišela Ćapalije, Ivica i Kaja Ćapalija, s unukom Sarom.