Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4n
Sutra: 11° 11° 4n
18. veljače 2020.
Za Lennyja

Akustična humanitarka za teško bolesnog riječkog glazbenika Lennyja u subotu u DSR Primorje

Foto Screenshot Facebook
Foto Screenshot Facebook
Autor:
Objavljeno: 17. siječanj 2020. u 21:22 2020-01-17T21:22:40+01:00

Riječkom glazbeniku Lenartu Dimitrijeviću Lennyju potrebna je novčana pomoć za nastavak liječenja u Turskoj od teške bolesti. Nakon što su njegovi prijatelji pokrenuli humanitarnu akciju, u subotu navečer u 20 sati u prostoru DSR Primorje, ispod Kluba mladih, bit će održan akustični humanitarni koncert "Za Lennyja".

Nastupa nekolicina prijatelja s kojima je svirao i surađivao: Retro's, Nostress Trio, Duo Mellon, Ex Yu-3Y, te Veco&Janeš. Odsvirat će covere poznatih i ponešto manje poznatih pjesama, svako u svojemu prepoznatljivom stilu. 

- Pozvani ste svi na odličnu glazbu, zdravicu za zdravlje našeg Lenny-a te, naravno, donirati prilog za troškove liječenja, poručuju Lennyjevi prijatelji.

Upad je besplatan, no svatko će moći ubaciti donaciju u kutiji, sukladno svojim mogućnostima. Svaka donirana kuna ići će za Lennyjevo liječenje. 

Lenny je diplomirani ekonomist iz Rijeke, glazbenik - član tria Retro's, suprug, kolega i prijatelj. Riječki glazbenik Lenart Dimitrijević-Lenny od jeseni 2018. godine boluje od karcinoma debelog crijeva, nastalog nakon dugogodišnje borbe s ulceroznim kolitisom, upalnom bolesti crijeva.

S obzirom na iscrpljene mogućnosti liječenja ove zloćudne bolesti u Hrvatskoj, Lenny se od ožujka 2019. godine liječi i u bolnici Acibadem u Istanbulu, koja koristi najsuvremenije tehnologije, a dosadašnje terapije su dale obećavajuće rezultate.

Lennyjevi prijatelji pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja sredstava, neophodnih za sufinanciranje nastavka njegova liječenja u Istanbulu. Tamošnji liječnici jedini mu trenutno pružaju šansu za ozdravljenje. Stoga pozivaju sve koji su u mogućnosti da mu pomognu, koliko mogu. Unaprijed zahvaljuju svima od srca.

Donaciju za liječenje Lenarta Dimitrijevića-Lennyja moguće je uplatiti na:

Ime: Lenart Dimitrijević

Adresa: Pomerio 21, 51000 Rijeka

IBAN: HR2924020063205435510

Banka: Erste bank

SWIFT: ESBCHR22

Poziv na broj: 00 01-20

Opis: Za liječenje

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.