Za Lennyja

Akustična humanitarka za teško bolesnog riječkog glazbenika Lennyja u subotu u DSR Primorje

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Facebook

Foto Screenshot Facebook



Riječkom glazbeniku Lenartu Dimitrijeviću Lennyju potrebna je novčana pomoć za nastavak liječenja u Turskoj od teške bolesti. Nakon što su njegovi prijatelji pokrenuli humanitarnu akciju, u subotu navečer u 20 sati u prostoru DSR Primorje, ispod Kluba mladih, bit će održan akustični humanitarni koncert “Za Lennyja”.


Nastupa nekolicina prijatelja s kojima je svirao i surađivao: Retro’s, Nostress Trio, Duo Mellon, Ex Yu-3Y, te Veco&Janeš. Odsvirat će covere poznatih i ponešto manje poznatih pjesama, svako u svojemu prepoznatljivom stilu. 


– Pozvani ste svi na odličnu glazbu, zdravicu za zdravlje našeg Lenny-a te, naravno, donirati prilog za troškove liječenja, poručuju Lennyjevi prijatelji.




Upad je besplatan, no svatko će moći ubaciti donaciju u kutiji, sukladno svojim mogućnostima. Svaka donirana kuna ići će za Lennyjevo liječenje. 


Lenny je diplomirani ekonomist iz Rijeke, glazbenik – član tria Retro’s, suprug, kolega i prijatelj. Riječki glazbenik Lenart Dimitrijević-Lenny od jeseni 2018. godine boluje od karcinoma debelog crijeva, nastalog nakon dugogodišnje borbe s ulceroznim kolitisom, upalnom bolesti crijeva.


S obzirom na iscrpljene mogućnosti liječenja ove zloćudne bolesti u Hrvatskoj, Lenny se od ožujka 2019. godine liječi i u bolnici Acibadem u Istanbulu, koja koristi najsuvremenije tehnologije, a dosadašnje terapije su dale obećavajuće rezultate.


Lennyjevi prijatelji pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja sredstava, neophodnih za sufinanciranje nastavka njegova liječenja u Istanbulu. Tamošnji liječnici jedini mu trenutno pružaju šansu za ozdravljenje. Stoga pozivaju sve koji su u mogućnosti da mu pomognu, koliko mogu. Unaprijed zahvaljuju svima od srca.


Donaciju za liječenje Lenarta Dimitrijevića-Lennyja moguće je uplatiti na:


Ime: Lenart Dimitrijević


Adresa: Pomerio 21, 51000 Rijeka


IBAN: HR2924020063205435510


Banka: Erste bank


SWIFT: ESBCHR22


Poziv na broj: 00 01-20


Opis: Za liječenje