Akteri pucnjave kod tužitelja

Akteri pucnjave kod tužitelja: Šnajder osumnjičen za pokušaj ubojstva! Do obračuna došlo zbog ljubavnih problema?

Slavica Kleva

Vedran Šnajder, devetnaestogodišnjak koji je pucao u Davora Grublješića, osumnjičen je za pokušaj ubojstva i kazneno djelo "dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a u svezi s teškim kaznenim djelima protiv opće sigurnosti".



RIJEKA – Glavni akteri pucnjave u Osječkoj ulici, kao i sumanute vožnje gradskim ulicama Rijeke na blagdan Svi svetih, privedeni su danas, kasno poslijepodne, u Županijsko državno odvjetništvo.


Vedran Šnajder, devetnaestogodišnjak koji je pucao u Davora Grublješića, osumnjičen je za pokušaj ubojstva i kazneno djelo “dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a u svezi s teškim kaznenim djelima protiv opće sigurnosti”.


Njegova majka, 37-godišnja Katica Brajković, osumnjičena je za pomaganje u pokušaju ubojstva.




Majku i sina ispitao je zamjenik glavne Županijske državne odvjetnice, tužitelj Nenad Bogosavljev, koji je predložio da se za osumnjičenike odredi mjera istražnog zatvora. O tome će sutra odlučivati dežurni sudac istrage na Županijskom sudu.


Davor Grublješić oporavlja se u bolnici, nakon što je operiran zbog prostrijelnih rana. Šnajder ga je pogodio u obje noge.


Oporavlja se i koletaralna žrtva, 25-godišnja M. P., koja se nalazila u društvu sa Šnajderovim starijim bratom.


Epilog je to priče koja se odvijala u utorak, u tridesetak minuta, na tri različite riječke lokacije. U ovoj fazi istrage, kao vrlo izgledan motiv za obračun Šnajdera sa Grublješićem navode se – ljubavni problemi.