Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
26. ožujka 2019.
Miljenko z Drenove i Duda Alpska zvijezde Korza

foto Ako laže koza, ne laže rog, još manje fotografija

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 28. prosinac 2013. u 11:46 2013-12-28T11:46:00+01:00

Miljenko i koza Duda bili su prava atrakcija jučerašnjeg riječkog prijepodneva – na svakom koraku su ih zaustavljali, s Miljenkom razgovarali, Dudu gladili, a bogme ih i slikali, snimali, pa eto, i intervjuirali

RIJEKA Vjerovali ili ne, ova koza, jučer viđena na Korzu uputila se ni više, ni manje nego put Hotela Bonavia. Barem tako tvrdi njezin vlasnik koji pri upoznavanju s fotoreporterom telegrafski priopćava – Ti Marko, ja Miljenko z Drenove, ona Duda Alpska.

 A što će Duda Alpska u Bonaviji, jedno je jedino logično pitanje koje bi moglo uslijediti. Odgovor glasi – gledaj, ostala je bez mame i što ću ja s njom? Malo sam razmislio pa ju odlučio prodati. Kupac me čeka ispred Bonavije i to ti je ta štorija.

  Kakva je štorija i što o toj trampi misli gospodična Alpska, nikad nećemo znati, ali da joj se đir po Korzu izuzetno svidio, i da je riječkom žilom kucavicom kročila sva ponosna i srihtana, jer ju je Miljenko sredio k'o samog sebe, to stoji.

G2712MG8
Alpska koza Duda na Korzu / Foto Marko GRACIN

  Njih pak dvoje u kombinaciji bili su prava atrakcija jučerašnjeg riječkog prijepodneva, pa im je šetnja srcem grada na Rječini bogme potrajala. Na svakom koraku su ih zaustavljali prolaznici, s Miljenkom razgovarali, Dudu gladili, a bogme ih i slikali, snimali, pa eto, i intervjuirali.

 Šestomjesečna koza razmjenila je i dva tri meketa s psima šetačima, a o veselju koje je priredila riječkim klincima da ni ne govorimo. Mnogi od njih prvi put u životu vidješe živu kozu.

  Kad smo već kod žive koze, nadamo se da će ova riječka šetačica i ostati živa, odnosno da će samo promijeniti dom, a ne i zemaljski za nebeski život.

Po tom se pitanju Miljenko nije izjašnjavao, ali sudeći po brizi koju je pokazivao za svoju kompanjonku nekako smo skloni pomisliti kako se Dudi ne piše loše i kako će tamo negdje iza sedam brda i sedam dolina Duda naći novi dom u kojem će se zaljubiti i sa svojim životnim partnerom i »brdom« kozlića živjeti u sreći, zdravlju i veselju još dugi niz godina.

E, da i da će ju Miljenko redovito posjećivati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka