Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Završena rekonstrukcija

foto 50 milijuna kuna za riječki KBC: "Rijeka pokazuje kako treba djelovati"

Foto: I. TOMIĆ
Foto: I. TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 26. lipanj 2019. u 16:19 2019-06-26T16:19:24+02:00

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka u srijedu je obilježen završetak europskog projekta rekonstrukcije i opremanja dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija vrijedan 49,8 milijuna kuna.

Europska unija je putem Europskog fonda za regionalni razvoj kroz program Konkurentost i kohezija 2014. – 2020. bespovratno financirala projekt s 99,93 posto iznosa. Ugovor o dodjeli bespovratnog iznosa je potpisan u veljači 2017. godine, a radovi su pokrenuti početkom 2018. godine.

Ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac je istaknuo da je na ovaj način uređeno 12 dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija na različitm klinikama KBC-a. Njihova ukupna površina je 2500 četvornih metara, a u sklopu projekta je nabavljena i odgovarajuća suvremena oprema u vrijednosti 25,5 milijuna kuna. Među njima je uređaj za razbijanje bubrežnih kamenaca, endoskopski stup, robotizirana ruka za fizijatrijske terapije i uređaji za ultrazvučnu djiagnostiku, naveo je Štimac.

Ovim projektom se omogućuje kraće zadržavanje pacijenata u bolnici i povećanje kapaciteta, poboljšanje dostupnosti i kvalitete medicinskih usluga, rekao je.

Foto: I. TOMIĆ

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je istaknuo da riječki KBC pokazuje na koji način treba djelovati. Ova Vlada učinila je mnogo za Rijeku, osigurala je novac i kreće s izgradnjom nove bolnice, kazao je ministar. Najavio je da će se ugovor s izvođačima potpisati za nekoliko tjedana.

Državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić istaknula je da se riječki KBC javio među prvima na natječaj za opremanje dnevnih bolnica je te je u skladu s time vrlo brzo uredio dnevne bolnice i kirurgije te pokazao, kako je rekla, iznimnu dobro poslovno upravljanje. Na svečanosti u riječkom KBC-u bio je i pomoćnik ravnateljice Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Mislav Sovulj, predstavnici Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Riječke nadbiskupije i drugi uzvanici.

Foto: I. TOMIĆ

Foto: I. TOMIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu