Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Pedeset vozila pod maskama

foto 25. maškarani Rally Pariz – Bakar: Najluđe je bilo na Korzu

Snimio Silvano JEŽINA
Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2016. u 18:43 2016-01-23T18:43:35+01:00

Najviše pozornosti relijaši su privukli na Korzu, gdje su svoja vozila izložili znatiželjnim građanima. Bilo je tu svega i svačega, od jednostavno ukrašenih automobila, preko onih s političkim porukama, a najviše pažnje plijenio je avion dvokrilac nalik onima iz Drugog svjetskog rata, ruku djelo ekipe iz Brguda

RIJEKA  Najluđi rally na svijetu, Maškarani Rally Pariz – Bakar u svom je jubilarnom, dvadeset i petom izdanju, protutnjao danas Rijekom i okolicom.

Gotovo pedeset vozila, s pripadajućim posadama, već tradicionalno, krenulo je s Krimeje, ispred nekadašnjeg restorana Pariz prema Bakru, ove godine zbog jubileja proširenom rutom koja je vodila preko Korza na Čavle, Škrljevo pa put Kostrene i do konačnog cilja u Bakru.

RI231SJ150
Pogledajte kako je izgledao maškarani rally Pariz - Bakar 2016. / Snimio Silvano JEŽINA

Najviše pozornosti relijaši su privukli na Korzu, gdje su svoja vozila izložili znatiželjnim građanima. Bilo je tu svega i svačega, od jednostavno ukrašenih automobila, preko onih s političkim porukama, a najviše pažnje plijenio je avion dvokrilac nalik onima iz Drugog svjetskog rata, ruku djelo ekipe iz Brguda.

– Pet ljudi delalo je na njemu deset dana, non stop, i evo sad letimo na rallyju, objasnili su nam članovi posade prigodno odjeveni u letačke jakne, kape i naočale.

Kako i priliči, smotra na Korzu održana je pod budnim okom Meštra Tonija i kraljice karnevala Sandre Ložnik Videčak, koji su oboje bili zadovoljni viđenim.

– Posebno mi je drago što se 25. Rally Pariz – Bakar poklapa s 25. obljetnicom mog meštrovanja i što je rally kroz sve te godine ne samo opstao, nego je sve zanimljiviji i sve bolji, rekao je Meštar Toni.

Kraljica karnevala, i sama nekad sudionica rallyja, imala je samo riječi pohvale.

– Ovo je jedinstveni rally i neizostavni dio karnevala. Drago mi je da ta tradicija traje već četvrt stoljeća, i da se svo to vrijeme sudionici i publika dobro zabavljaju, rekla je kraljica Sandra.

Po završetku rallyja druženje sudionika i ljubitelja maškarane zabave na kotačima nastavljeno je do sitnih sati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.