Senj

Završeni radovi na dijelu plaže i šetnice Škver

Dorotea Prpić

Uz obalni zid izgrađeni su sportski tereni, ugostiteljski objekt i spremište te je postavljena javna rasvjeta



SENJ Završetak radova na dijelu plaže i šetnice Škver u Senju i njihov značaj za građane i posjetitelje Senja te zahvala svima koji su pomogli financiranje ovih radova bila je tema konferencije za medije koju je jučer održao senjski gradonačelnik Sanjin Rukavina.


Novoizgrađena faza plaže i šetnice Škver od profila 9 do profila 12 nastavak je višegodišnjih ulaganja u ovaj prostor, a ovim završenim radovima plaža i šetnica dobile su nove sportske, rekreacijske i zabavne sadržaje. Uz izgrađeni obalni zid, izgrađeni su sportski teren za rukomet i odbojku, ugostiteljski objekt i spremište za opremu te je postavljena javna rasvjeta. Tu su i sadržaji za djecu, a nabavljena je i nova oprema za novoizgrađeni dio, a bit će postavljena i montirana uoči nove turističke sezone.


Izvođač radova bila je zajednica ponuditelja Vodogradnja Rijeka, Kukuljanovo i BSK commerce Rijeka, a ukupna vrijednost investicije je 7,92 milijuna kuna, s tim da su u njoj sufinanciranjem sudjelovali Ministarstvo turizma sa 700 tisuća kuna i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s 2,05 milijuna kuna, a ostatak je financiran proračunskim sredstvima Grada Senja.