Spremni za sezonu

Zasjala nova Omorika: Milanović otvorio obnovljeni državni hotel u Crikvenici

Biljana Savić

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin

Visoka kategorizacija u kombinaciji s kvalitetnim novim kongresnim kapacitetima otvara veliku mogućnost vraćanja kongresnog turizma u Omoriku i Crikvenicu. Logika vodstva Jadrana d.d. je tu jasna – kongresna ponuda produžuje turističku sezonu



CRIKVENICA  Večeras je svečano otvoren potpuno obnovljeni Hotel Omorika, u čiju je obnovu i rekonstrukciju uloženo 7,7 milijuna kuna.


Hotel Omorika je dobio nove, potpuno preuređene sobe, izvršena je kompletna rekonstrukcija restorana koji je poznat i kao najatraktivnija gradska sala za vjenčanja, rekonstruirani su recepcija i aperitiv bar te je izgrađena moderno opremljena modularna konferencijska dvorana koja će moći primiti do 250 ljudi. Hotel je ispunio sve zahtjeve kategorizacije od 3 zvjezdice, ali već se planira nastavak modernizacije kako bi se do naredne sezone dobile 4 zvjezdice.


Visoka kategorizacija u kombinaciji s kvalitetnim novim kongresnim kapacitetima otvara veliku mogućnost vraćanja kongresnog turizma u Omoriku i Crikvenicu. Logika vodstva Jadrana d.d. je tu jasna – kongresna ponuda produžuje turističku sezonu i jamči još bolje poslovanje tvrtke.




Otvorenju Omorike prisustvovao je i ministar turizma Darko Lorencin, ali i premijer Zoran Milanović koji je kazao da inače ne dolazi ni na otvaranje hotela sa 5, a kamoli sa 3 zvjezdice, ali ovo je državni hotel, a “mi ih polako izmičemo iz državnog portfelja, jer oni trebaju biti privatno vlasništvo”.