Crveni križ

Vrijedno suzbijaju nestašicu: Volonterke iz Novog i Bribira već sašile 500 zaštitnih maski

Franjo Deranja

Foto Franjo Deranja

Foto Franjo Deranja

Mnoge su među njima švelje iz hobija a najpoznatija među Novljankama je Ankica Jovanović koja već godinama šije novljanske narodne nošnje



NOVI VINODOLSKI-BRIBIR – Volonterke, članice Gradskog društva Crvenog križa Novog Vinodolskog, u koji su uključene i volonterke Vinodolske općine, iz sata u sat i iz dana u dan pomalo ali sigurno suzbijaju nestašicu zaštitnih maski, koje su nužne za prevenciju širenja koronavirusa, a do prekjučer ih se nije moglo nigdje nabaviti!


Novljanske volonterke rade u prostoru GD Crvenog križa u Novom Vinodolskom a Bribirke su se uključile u akciju na način da maske šiju na vlastitim strojevima i u svojim kućanstvima.


Mnoge su među njima švelje iz hobija a najpoznatija među Novljankama je Ankica Jovanović koja već godinama šije novljanske narodne nošnje.




Do petka u podne već je sašiveno oko 500 maski a u daljnju primjenu i plasman stavljat će ih volonterke Crvenog križa Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine. Maske će biti namijenjene za višekratnu uporabu a moći će se – i morati – prati na 95 stupnjeva Celzija.


Prvi korisnici maski postaju službenici i aktivisti koji rade s ljudima na terenu, a trebat će ih i ostali građani i stanovnici Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine, te u Crikvenici, koji još rade na svojim radnim mjestima u različitim djelatnostima, koje su još „žive“! Vodstvo Crvenog križa zahvalno je građanima koji su dali priloge u namirnicama i drugim potrepštinama što će biti podijeljene najpotrebitijima.


Svi koji se žele još potanje informirati o svemu ovome mogu nazvati povjerenicu Crvenog križa u Bribiru (Biserka Lončarić) na broj 091/5858910, DVD Bribir 091/2488670 ili (051)248-867, te Crveni križ Grada Novog Vinodolskog na broj (051)245-622.