Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Ljeto u Vinodolu

Večer domaće pisme i tanca u Kući Klović

Foto: Nataša Car
Foto: Nataša Car
Autor:
Objavljeno: 18. srpanj 2019. u 17:15 2019-07-18T17:15:55+02:00

Vinodolske ljetne večeri nastavile su se nastupima KUD-a dr. Antun Barac, kantautora Nevena Barca i slovačkog orkestra Fantazia

GRIŽANE - Večer domaće pisme i tanca u sklopu Vinodolskih ljetnih večeri nastavila se zvucima KUD-a dr. Antun Barac, griškog kantautora Nevena Barca i nastupom slovačkog orkestra Fantazia. Glazbena večer održala se ispred Kuće Klović gdje su brojni posjetitelji u glazbi uživali uz prekrasan zalazak sunca.

Fantazia je privatna umjetnička škola, osnovana 2007. godine. U školi se provode programi učenja glazbene kulture, plesa, razvijanja umjetničkih kompetencija, dramskih izdanja i audiovizualnih sposobnosti. U Grižanama se Fantazija predstavila školskim orkestrom koji vodi Jožef Štrbka. Goste su oduševili raznim izvedbama, a šećer na kraju bila je odlična izvedba Croatian rhapsodyja, za što su zaradili gromoglasan aplauz.

Nakon slovačkih gostiju nastupio je Neven Barac koji osvaja publiku širom Primorja. Barac se pohvalio kako je na ovogodišnjem MIK-u u Novom Vinodolskom bio drugi, a posjetitelji su između ostalog mogli čuti pjesmu s tog festivala - Mežnjarov sin. Barac je lani proglašen i najboljim kantautorom za pjesmu Čovik, a dobio je i najviše glasova publike na Čanson festu u Kastvu.

KUD dr. Antun Barac iz Grižana ove godine obilježava 40 godina djelovanja, a sva 4 desetljeća uz njih je maestro Vladimir Pergjun. U sklopu KUD-a djeluje tamburaški orkestar, škola tambure i ženska klapa Kirice, a kroz društvo je prošlo nekoliko stotina mladih od kojih se neki i danas bave glazbom.

Često nastupaju u Hrvatskoj i inozemstvu. KUD je izdao nosač zvuka, monografiju, a priprema i list povodom proslave jubile na koju su već pozvali publiku.

Vinodolske ljetne večeri nastavljaju se večeras u Starom gradu u Bribiru hit komedijom Ri teatra Crna kutija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.