Podizanje kvalitete

Udruga vjerovnika bivših radnika i malih dioničara: ‘Viša razina Jadranovih hotela bila bi dobitak za Crikvenicu’

Nataša Car

Jadran ima dominantan položaj u sektoru crikveničkog hotelijerstva – hotel Omorika

Jadran ima dominantan položaj u sektoru crikveničkog hotelijerstva – hotel Omorika

U Udruzi ističu važnost odabira dokazanog strateškog partnera, kao i što bržeg rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, a zanimaju ih i planovi eventualnih akvizicija hotelskih tvrtki izvan grada Crikvenice



CRIKVENICA  Udruga vjerovnika bivših radnika i malih dioničara (UVBRIMD) Jadran d.d. Crikvenica smatra da bi se podizanjem kvalitete Jadranovih hotela na višu razinu napravio iskorak u kvaliteti ponude cijele destinacije grada Crikvenice.


U svojoj izjavi za medije ističu važnost odabira dokazanog strateškog partnera, kao i što bržeg rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, a zanimaju ih i planovi eventualnih akvizicija hotelskih tvrtki izvan grada Crikvenice.


UVBRIMD Jadran u izjavi je izrazio očekivanja od novih većinskih vlasnika Jadrana d.d., obveznih mirovinskih fondova PBZ CO i Erste Plavi, Nadzornog odbora i nove Uprave.


Očekuju suradnju




»Prema informacijama iz izjava Uprave društva u medijima ostvarenje Strateškog plana razvoja Jadrana od 2018. do 2023. godine, odnosno planirana dinamika ostvarivanja investicija u društvu, ovisi i o višegodišnjim neriješenim imovinsko-pravnim odnosima na pojedinim lokalitetima tvrtke pa očekujemo kvalitetnu suradnju društva s resornim ministarstvima Vlade RH, PGŽ, Gradom Crikvenicom u vezi što bržeg rješavanja preostalih neriješenih imovinsko pravnih odnosa«, ističu iz Udruge. Smatraju da bi ovaj problem trebalo riješiti što prije kako se ne bi ugrozili Strateški poslovni plan razvoja Jadrana 2018. – 2023. te investicije u društvo vrijedne 117 milijuna eura. Nadaju se da će i eventualni novi strateški partner koji uđe u društvo udovoljavati određenim uvjetima.



U Jadranu su pismo UVBRIMD shvatili kao znak potpore strateškim odrednicama poslovanja kompanije.»Treba naglasiti da je izuzetno važno što Udruga pokazuje vrlo veliko razumijevanje za sva pitanja s kojima se tvrtka susreće i podržava njihovo rješavanje, posebno potrebu rješavanja imovinsko-pravnih pitanja te problematiku budućih koncesija, korištenja i održavanja plaža, o čijim brzim i kvalitetnim rješenjima u znatnoj mjeri ovisi dinamika ostvarivanja zacrtanih strateških planova u budućnosti. Rješavanje tih pitanja temelj su budućih kontakata, razgovora i odabira potencijalnih i poželjnih strateških partnera. Vjerujemo da ćemo u okruženju nailaziti na potrebno razumijevanje donositelja odluka na svim razinama. Odnosi s Gradom Crikvenicom i predstavnicima lokalne uprave su na primjerenoj razini i jamstvo su da razumijevanjem i djelovanjem u zajedničkom interesu možemo razvijati Crikvenicu i Crikveničko-vinodolsku rivijeru kao prepoznatljivu i perspektivnu turističku destinaciju koja može biti gostima privlačna i znatno dulje od dosadašnjeg trajanja aktivne sezone«, poručili su iz Jadrana te naglasili da će nastaviti održavati komunikaciju s Udrugom.


»UVBRIMD Jadran očekuje da će budući strateški partner Jadrana biti dokazana hotelska tvrtka iz RH, kao što su Valamar, Maistra itd., koje mogu svojim kapitalnim udjelom, tržišnom pozicijom i menadžmentom podići na višu razinu Jadran i čitavu destinaciju Grada Crikvenice« rekli su.S obzirom na dominantan položaj Jadrana u sektoru crikveničkog hotelijerstva, odnosno posjedovanje 65% hotelskih ležajeva u Crikvenici te ostvaren prihod od 90 milijuna kuna u prošloj godini, Udruga posebnu važnost daje povećanju kvalitete smještajnih kapaciteta.

Zaštita interesa


»Podizanjem kvalitete Jadranovih hotela na višu razinu od 4 i 5 zvjezdica zaštitili bi se interesi svih stakeholdera, između ostalog i svih malih dioničara tvrtke, posebno 850 bivših radnika kojima je 50% tražbina iz stečajnog plana od 2013. godine namireno u dionicama društva i oko 1000 branitelja, odnosno građana RH koji uplaćuju u II. stup obveznih mirovinskih fondova, jer je hotelska tvrtka Jadran nositelj organiziranog turizma i najveća hotelska tvrtka u Gradu Crikvenici« zaključili su u Udruzi.


Uz kvalitetan smještaj, gostu treba ponuditi i dodatan sadržaj, u prvom redu uređene plaže. U Udruzi smatraju da bi jedan od ciljeva trebao biti i dobivanje koncesije na Glavnom gradskom kupalištu. Osvrnuli su se i na Strategiju razvoja turizma u kojoj su planirani mnogi projekti, poput marine, gradskog bazena, biciklističkih staza i drugih sadržaja za koje smatraju da su ključni za produženje turističke sezone u gradu Crikvenici.