Podrška novljanskih vijećnika

U dogradnju vrtića i novi dom u Povilama ulaže se 8 i pol milijuna kuna

Nataša Car

Oba projekta financirat će se iz više izvora – 80 posto od oba projekta sufinancirat će se sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i iz državnog proračuna, dok će ostatak financirati Grad Novi Vinodolski



NOVI VINODOLSKI  Sjednica Gradskog vijeća Novog Vinodolskog, šesnaesta po redu, sazvana je u skraćenom roku kako bi Vijeće dalo suglasnost za predložena ulaganja. Prijedlozi za provedbu ulaganja u mjesni dom u Povilama te rekonstrukciju i dogradnju zgrade dječjeg vrtića Fijolica jednoglasno su prihvaćeni.


Izgradnja mjesnog doma u Povilama potrebna je zbog toga što u tom naselju nedostaje adekvatan prostor koji bi omogućio razvoj društvenih sadržaja namijenjenih svim dobnim skupinama. Projektom će se izgraditi društveni dom koji će se sastojati od dvorane, uredske prostorije, prostorije za druženje i rekreaciju, prostorije za Udrugu za narodne običaje Povile, kuhinje, pet WC-a, uključujući jedan za invalide, i deset parkirnih mjesta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.757.159 kuna s PDV-om.


Rekonstrukcijom i dogradnjom zgrade dječjeg vrtića Fijolica kapacitet za upis djece u redovne programe povećat će se s 92 na 126 djece. Opremit će se blagovaonica, dvije nove vrtićke jedinice sa sanitarijama, prostor za tjelovježbu i igru, prostor za sastanke, četiri uredska prostora, prostor za izolaciju bolesne djece, garderoba i dva spremišta. Ovim projektom želi se povećati dostupnost i kvaliteta predškolskog odgoja i obrazovanja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.674.815 kuna s PDV-om.




Oba projekta će se 80 posto sufinancirati sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i sredstvima iz državnog proračuna, dok će ostatak financirati Grad Novi Vinodolski.