Gornji kraj

U Crikvenici željno iščekuju boćalište i trgovinu

Biljana Savić

Na površini od oko 1.400 četvornih metara gradi se objekt koji će se sastojati od suterena, prizemlja i prvog kata, a osim boćališta sadržavat će trgovinu, kafić i prostor za Mjesni odbor Istok



Crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina najavio je da će 2020. godina biti godina velikih i važnih projekata za Crikvenicu. Izgradnja boćališta Gornji Kraj, odnosno sportsko-kulturnog centra Gornji Kraj, samo je jedan od projekata koji se trenutno provode na području Grada Crikvenice.


Na površini od otprilike 1.400 četvornih metara gradi se objekt koji će se sastojati od suterena, prizemlja i prvog kata, a osim boćališta, sadržavat će trgovinu, kafić i prostor za Mjesni odbor Istok. U suterenu će biti glavni prostor sportske dvorane s četiri staze za boćanje i tribinama za 88 sjedećih mjesta. Dvorana će imati i garderobe te sanitarije za sportaše, kao i zasebne sanitarije za goste, a važno je istaknuti da će dvorana biti prilagođena i osobama smanjene pokretljivosti.


U prizemlju će se nalaziti kafić, galerija te prostor boćarskog kluba, a prostor Mjesnog odbora i trgovina bit će smješteni na prvom katu.




– Izgradnja objekta važna je iz nekoliko razloga. Zatvoreno boćalište omogućit će kvalitetno treniranje svim boćarskim klubovima s područja Grada Crikvenice, ali i šire. Stanovnici tog dijela Crikvenice željno iščekuju i trgovinu koja je potrebna u tom dijelu grada jer su im sada sve trgovine dosta daleko. Mnogima tako osim boćališta puno znače upravo popratni sadržaji – navode iz Grada Crikvenice, najavljujući skori završetak izgradnje boćališta.