Niz aktivnosti

Tjedan Crvenog križa u Crikvenici: Likovne radionice za učenike, predavanja, darivanje krvi…

Anto Ravlić

Za sve sudionike Jadran je osigurao slastice sa znakom Crvenog križa



CRIKVENICA Likovnom radionicom za učenike crikveničkih osnovnih škola otvoren je ovogodišnji Tjedan Crvenog križa, te ujedno obilježen i Svjetski dan Crvenog križa u organizaciji GDCK-a Crikvenica. Četrdesetak učenika drugog razreda OŠ Zvonka Cara i petih razreda OŠ Vladimira Nazora izrađivali su crteže na temu Crvenog križa koji će tijekom cijelog Tjedna Crvenog križa biti izloženi u prostoru TIC-a Crikvenica.


Uz likovnu radionicu, GDCK Crikvenica je prezentirao i dio svojih djelatnosti te su mjereni tlak i šećer, učenici SŠ Dr. Antuna Barca koji su sudjelovali na međužupanijskom natjecanju mladih prezentirali su postupak reanimacije, a prezentirani su i ruksaci za krizne situacije SET2GO. Za sve sudionike manifestacije Jadran je osigurao slastice sa znakom Crvenog križa. Inače, Svjetski dan Crvenog križa obilježava se na dan kada je 1828. godine rođen Henry Dunant – osnivač Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.


Obilježavanje Tjedna Crvenog križa nastavlja se akcijom dobrovoljnog darivanja krvi za maturante u petak u SŠ Dr. Antuna Barca od 9 do 12 sati, te predavanjima na temu sigurnosti u prometu koja se održavaju već šestu godinu za redom za učenike osmih razreda, u suradnji s Policijskom postajom i autoškolom T.A. Crikvenica.Crikvenički Crveni križ zahvaljuje na potpori Gradu, Eko-Murvici, TZG-u Crikvenice i Jadranu, kao i svim sudionicima u Tjednu Crvenog križa – učenicima i profesorima obiju osnovnih škola, srednje škole, kao i volonterima koji su dali svoj doprinos u provedbi manifestacije, ističe ravnateljica GDCK Crikvenica Irena Gašparović.