Humanitarna večer u Crikvenici

TEOV PRVI KORAK: Novi poticaj i potpora malom junaku Teu Jelenoviću

Franjo Deranja

snimio Franjo Deranja

snimio Franjo Deranja

Na Krku već više od tri godine, nedugo nakon Teova rođenja, djeluje i „Teov tim“ koji je osmislio vizualni identitet čitave humanitarne akcije te uključio u aktivnosti i mnogobrojne sponzore.



CRIKVENICA – U dvorani „Zora“ održana je u subotu navečer poetsko-glazbena humanitarna večer pod nazivom „Teov put do prvog koraka“. To je ujedno i naslov knjige što je u svojem drugom i proširenom izdanju predstavljena u toj prigodi.


Knjigu je na početku programa predstavila prof. Marija Gračaković, koja je naglasila da su u toj novoj ediciji, nakon prve u kojoj je bilo 17 autora, pjesnika, u novom izdanju stihovi 88-ero pjesnika iz nekoliko zemalja, tako da zbirka pjesama „Teov put do prvog koraka 2 – uz našu pomoć“ ima i međunarodni značaj.


Sudionike susreta pjesnika pozdravila je u ime crikveničke Katedre Čakavskog sabora „Kotor“ Jasminka Rukavina.




Uz desetak pjesnika, uz koje je nastupio i kantautor Neven Barac, svoje su stihove govorili i čitali Teova mama Tina Jelenović i baka Snježana Buneta.


Teo je rođen prije tri i pol godine i ima poteškoća s hodanjem i govorom, međutim za njegovu dijagnozu koja se pojavljuje na dvadesetak tisuća novorođene djece u Hrvatskoj, naš HZZO ne plaća liječenje u inozemstvu gdje je takvom djetetu jedino moguće pružiti cjelovitu medicinsku skrb i rehabilitaciju.


Liječenje u Njemačkoj kamo Teo mora često odlaziti vrlo je skupo, pa su ovakve humanitarne akcije značajna pomoć ali još više moralna potpora i ohrabrenje roditeljima Tini i Davoru Jelenoviću i objema obiteljima – Buneta, u Novom Vinodolskom, te Jelenović na Krku.


Na Krku već više od tri godine, nedugo nakon Teova rođenja, djeluje i „Teov tim“ koji je osmislio vizualni identitet čitave humanitarne akcije te uključio u aktivnosti i mnogobrojne sponzore.


Teo je jednodušno, i to u više navrata, pa i ovom prigodom u Crikvenici, proglašen pravim malenim junakom s koliko želje i ustrajnosti se bori s nedaćama i poteškoćama u svojem odrastanju.


Teovi roditelji, te obitelji Jelenović i Buneta zahvalni su svima koji su se dosad uključili i onima koji se uključuju u ovu humanitarnu akciju.


Akcija se nastavlja, aktivnosti idu dalje kao i nastupi sudionika u poetsko-glazbenoj humanitarnoj seriji pod nazivom „Teov put do prvog koraka“.