Investicije rezultirale priznanjem

Stigla potvrda iz Ministarstva turizma: Crikvenički hotel Omorika kategoriziran na 4 zvjezdice

Portal Novilist.hr

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Moram naglasiti da mi nismo samo obnovili objekt, mi smo, zahvaljujući iznimnom trudu svih zaposlenih, i razinu usluge podigli na 4 zvjezdice. Svi zajedno smo odradili odličan posao od kojeg će velike koristi imati i čitavi crikvenički kraj,  izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.



Jadran d.d. iz Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, danas je dobila i službenu potvrdu Ministarstva turizma da je hotel Omorika kategoriziran na 4 zvjezdice, što je prvi objekt tako visoke kategorizacije u vlasništvu tvrtke od njenog osnivanja.


 


Podizanje kategorizacije rezultat je snažnog investicijskog ciklusa u objekte, pokrenutog odmah po uspješnom izlasku tvrtke iz stečaja. Investicija u hotel Omoriku iznosila je oko 8 milijuna kuna čime je u potpunosti preuređeno 115 soba, ugrađen je novi klimatizacijski sustav i sustav vatrodojave, izvršena je kompletna rekonstrukcija restorana koji je poznat kao najatraktivnija gradska sala za vjenčanja, rekonstruirani su recepcija i aperitiv bar, a izgrađena je i moderno opremljena modularna konferencijska dvorana koja može primiti do 250 ljudi.




 


”Ponosan sam što smo u Jadranu dobili i službenu potvrdu da je posao koji smo svi u tvrtki zajedno pokrenuli i naporno radili na njegovom ostvarenju bio dobar i vrijedan. Moram naglasiti da mi nismo samo obnovili objekt, mi smo, zahvaljujući iznimnom trudu svih zaposlenih, i razinu usluge podigli na 4 zvjezdice. Svi zajedno smo odradili odličan posao od kojeg će velike koristi imati i čitavi crikvenički kraj. Omorika predstavlja temelj za razvoj kongresnog turizma u ovom kraju, a nove investicije u hotel Varaždin kojima ga planiramo pozicionirati kao lječilišni hotel sa 4 zvjezdice, otvaraju nam priliku za produženje sezone na punih 12 mjeseci i povratak Crikvenice u sam vrh hrvatskog turizma”, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.


 


Jadran d.d. od izlaska iz stečaja početkom 2014. godine kontinuirano stabilno posluje uz rast prihoda i dobiti. Prošlu godinu su završili s ukupnim prihodom 65,07 milijuna kuna, što predstavlja porast od 5,6 posto u odnosu na godinu ranije, i neto dobiti 2,65 milijuna kuna, što predstavlja 23,9 posto bolji rezultat u odnosu na godinu ranije.


 


Samo ove godine su u Jadranu u podizanje kvalitete objekata investirali dodatnih 30,7 milijuna kuna, a rezultat su podizanje kategorizacije hotela Omorika i vrlo skoro podizanje kategorizacije hotela Varaždin, također na 4 zvjezdice. Dodatno, Uprava je pokrenula i izradu projekta uređenja hotela Esplanade na pet zvjezdica čime se na crikveničku rivijeru želi privući i najvišu kategoriju gostiju.


 


U Jadranu d.d. ove godine planiraju još bolju sezonu i rezultate te dodatno povećanje prihoda tvrtke do 10 posto.