Kod većine ljudi najrazvijeniji je vid a zatim slijedi sluh, a ova prezentacija je zamišljena kao igra u kojoj će najviše pozornosti biti posvećeno sluhu, mirisu, okusu i dodiru. To znači da će sudionici većinu vremena provesti s povezima na očima i na taj način testirati sposobnosti svojih ostalih osjetila i memoriju
U subotu, 24. listopada s početkom u 16 sati održat će se radionica pod nazivom Vege alternativa – igre s pet osjetila. Voditeljica radionice je Nataša Batistić, vegetarijanska kuharica.
Nakon ljetne pauze nastavljaju se radionice na temu hrane i vegetarijanske kuhinje, a promijenila se i lokacija održavanja, od sada će se susreti održavati u prekrasnom etno hotelu Balatura, Mali Sušik 2, Tribalj.
Balatura je izabrana u pet najboljih vegetarijanskih hotela u Europi, ali osim u hrani posjetitelji mogu uživati u ovom tristo godina starom imanju preuređenom u hotel jedinstvenog duha i prirodi koja ga okružuje.
Tema radionice su pet osjetila i kako ona utječu na percepciju hrane. Koliko se zapravo služimo svojim osjetilima i jesmo li koji “ulijenili”. Miris, okus, vid, dodir i sluh; što nam je bitnije i bez čega možemo?
Kod većine ljudi najrazvijeniji je vid a zatim slijedi sluh, a ova prezentacija je zamišljena kao igra u kojoj će najviše pozornosti biti posvećeno sluhu, mirisu, okusu i dodiru. To znači da će sudionici većinu vremena provesti s povezima na očima i na taj način testirati sposobnosti svojih ostalih osjetila i memoriju.
Igrat će se teksturama, mirisima i okusima pa bi bilo dobro da ne dođu punog želuca.
Plan rada je sljedeći; u 16 okupljanje sudionika, razgledavanje hotela Balatura, a potom igre 5 osjetila, priprema vegetarijanskog obroka.
Maksimalan broj sudionika je 10 osoba, a cijena radionice 300 kuna. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na prezentaciji potvrdite dolazak putem e-maila: v[email protected] i ostavite vaše ime i prezime te broj na koji vas se može kontaktirati u slučaju bilo kakvih promjena.
Dodatne informacije na broj 098/957-36-46.