Novi Vinodolski

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Dobitnici nagrada preplavili pozornicu doma

Nataša Car

Na okupu svi dobitnici godišnjih nagrada Grada  / Snimio Marko GRACIN

Na okupu svi dobitnici godišnjih nagrada Grada / Snimio Marko GRACIN

Godišnje nagrade dobilo je sedam kandidata u kategorijama sporta, kulture, obrazovanja, vatrogastva i poduzetništva. To su ŽRK Vinodol i NK Vinodol, Plesna udruga Nataliya – Baletna skupina Latice, Vatrogasna mladež DVD-a San Marino, maturant Anton Bilić, studentica Edona Hoxha te Tvrtke Curo i Oris catering



NOVI VINODOLSKI Uoči Dana grada Novog Vinodolskog koji se obilježava 6. siječnja, sinoć je u prepunom Domu kulture održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Među brojnim uzvanicima našli su se izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić, izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, potpredsjednik Vlade RH, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te župan Zlatko Komadina, koji su tom prilikom uputili nekoliko prigodnih riječi Novljanima.


Gostima se prvi obratio predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić, osvrnuvši se na rad Gradskog vijeća u 2018. godini, dok je novljanski gradonačelnik Velimir Piškulić svima čestitao Dan grada te podsjetio na prošlogodišnje uspjehe poput obilježavanja 140 godina turizma i 730 godina Vinodolskog zakona, otvorenja renoviranog hotela Lišanj koji sada ima 4 zvjezdice te osvajanje brončanog cvijeta koji dodjeljuje organizacija Communities in Bloom.


Najavio je i projekte za 2019. godinu, poput projekta Aglomeracije Novi Vinodolski-Crikvenica-Selce koji uskoro kreće i realizaciju, a ove godine sprema se izrada studijsko-projektne dokumentacije za Aglomeraciju Klenovica-Smokvica-Vinodolska općina. Slijedi i zgradnja komunalne infrastrukture Poslovne zone – zapad, izgradnja Doma zdravlja i još mnogi drugi projekti.


Novi Vinodolski, snimio Marko GRACIN


Novi Vinodolski, snimio Marko GRACIN





Ministar Oleg Butković istaknuo je da Novi danas izgleda bitno drugačije nego prije desetak godina te je zahvalio svima na dobroj suradnji u projektima koji doprinose napretku grada. I župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo gradskim projektima u koje je uključena i županija. Oboje su istaknuli kako Novome još nedostaje zaobilaznica koja je u planu.


Sedam dobitnika


Povodom Dana grada tradicionalno se dodjeljuju i godišnje nagrade koje je ove godine dobilo sedam kandidata u kategorijama sporta, kulture, obrazovanja, vatrogasnih djelatnosti i poduzetništva. Kako je ovaj put većina nagrada otišla u ruke sportskih, kulturnih i vatrogasnih kolektiva, njihovi su brojni članovi na kraju dodjele jedva svi stali na pozornicu novljanskog Doma kulture.


Jedini ženski sportski klub u gradu, ŽRK Vinodol, koji djeluje već 10 godina, nagrađen je za iznimna dostignuća u sportu. U svim godinama djelovanja nisu izostali ni rezultati s nacionalnih i međunarodnih turnira. Samo u protekloj sezoni rukometašice su osvojile devet zlatnih, jedno srebrno i četiri brončana odličja.


Novi Vinodolski, snimio Marko GRACIN


Novi Vinodolski, snimio Marko GRACIN



NK Vinodol koji ove godine slavi 95. rođendan, drugi je dobitnik godišnje nagrade u području sporta. Klub s oko 120 registriranih igrača djeluje u pet uzrasnih kategorija. Seniori su kao šećer na kraju uspješne godine osvojili titulu pobjednika tradicionalnog dvoranskog prvenstva Grada Rijeke.


Za izuzetna dostignuća u području kulture nagrađena je Plesna udruga Nataliya – Baletna skupina Latice. Baletnu skupinu čine djevojčice u dobi od 4 do 7 godina koje su protekle sezone postigle zapažene rezultate, među kojima je najznačjnije bilo prvo mjesto na svjetskom prvenstvu World Dance Talent Cup u Italiji pod vodstvom Nataliye Yalnitske.



Tvrtke Curo d.o.o. i Oris catering d.o.o. u vlasništvu cijenjene novljanske obitelji Rakar koje već niz godina uspješno djeluju u Novom Vinodolskom, nagrađene su za razvoj poduzetništva na području grada. U 2018. godini dolazi do daljnjeg širenja poslovanja otvaranjem dva ugostiteljska objekta u Mitan marini – restorana Marengo i Caffe bara-slastičarnice Muroskva.



Mladi su budućnost


Područje obrazovanja također ima dva dobitnika ove godine. Učenik 4. razreda srednje škole Anton Bilić je nakon osvojenog prvog mjesta na županijskom natjecanju, sudjelovao na državnom natjecanju iz biologije na kojem je također osvojio prvo mjesto, dok je na literarnom natjecanju Pozica treći put za redom osvojio prvo mjesto.


Novi Vinodolski, snimio Marko GRACIN


Novi Vinodolski, snimio Marko GRACIN



Studentica medicinsko-laboratorijske dijagnostike na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu Edona Hoxha dobila je izravan upis na taj studij zahvaljujući osvojenom prvom mjestu u području mikrobiologije, medicinske biokemije i hematologije na državnom natjecanju u Varaždinu. Dobitnica je i državne nagrade »Faust Vrančić« za područje zdravstva i socijalne skrbi.


Vatrogasna mladež DVD-a San Marino nagrađena je za izuzetna dostignuća u području vatrogasnih djelatnosti. U Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice osvojili su 3. mjesto, a time i titulu prve ekipe vatrogasne mladeži s priobalja koja se popela na postolje, koju su potvrdili na državnom natjecanju u Zadru plasmanom u Zlatnu grupaciju.


Anton Bilić zahvalio je u ime svih nagrađenih što su u gradu prepoznali njihov rad i trud te dodao kako nagrade dokazuju kako je grad i danas uspješan.


Svečanost je bila popraćena glazbenim izvedbama klape Vinčace i KUD-a Ilija Dorčić, a nakon sjednice druženje se nastavilo na domjenku u restoranu Nill.