Najava sezone

Preuređeni Jadranovi hoteli Katarina i Omorika dočekali prve goste

Nataša Car

Hotel Omorika/ Foto: N.Car

Hotel Omorika/ Foto: N.Car

Dugogodišnji zaostatak u izgradnji i obnovi smještajnih kapaciteta i pratećih sadržaja nastojimo prevladati u vremenu koje je pred nama do ljeta – ističe predsjednik Uprave Jadrana Goran Fabris



CRIKVENICA Brojne goste crikveničko-vinodolske rivijere uz lijepo proljetno vrijeme dočekali su preuređeni hoteli Jadrana te bogata ponuda događanja, uključujući posebne gastronomske delicije što su ih pripremili Jadranovi hotelski kuhari.


Hotel Katarina u Selcu otvoren je za goste početkom travnja, a oko Uskrsa vrata je otvorio i hotel Omorika.


Oba ova hotela u vlasništvu Jadrana ovog su proljeća preuređivana kako bi goste dočekali u novom ruhu. Katarina, hotel s četiri zvjezdice, s osam katova i 176 soba za 528 gostiju, smješten uz samu plažu u Selcu, prve ovogodišnje goste dočekao je s obnovljenim unutarnjim bazenom s morskom vodom te osvježenjima u sobama i lođama.




U hotelu Omorika obnovljeno je svih 115 soba od kojih većina ima prekrasan pogled na more. U sobama je potpuno novi namještaj, a preuređen je i hotelski restoran.



Fritaja od tisuću jaja


Goste hotela poduzeća Jadran za uskrsne blagdane dočekala je i bogata gastronomska ponuda u hotelskim restoranima posebno prilagođena običajima, a kuhari Jadranovih hotela pripremali su u subotu u prijepodnevnim satima, zajedno s drugim ugostiteljima, i veliku fritaju od tisuću jaja u kojoj su uživali Crikveničani i njihovi gosti.


U veliki investicijski ciklus uključen je i hotel Slaven u Selcu, točnije dva njegova paviljona. U 68 soba ugrađena su nova ulazna vrata, kao i dio prozora i balkonskih vrata, a podovi u sobama obloženi su laminatom, dok su na balkone postavljene nove keramičke pločice. Goste dočekuju i preuređene kupaonice i potpuno novi ležajevi u sobama. Cilj je smještajne jedinice učiniti još privlačijima najzastupljenijoj grupi gostiju, a to su obitelji.



Dva paviljona hotela Slaven uključena su u veliki investicijski ciklus


– Intenzivno radimo na mnogim našim objektima jer želimo što spremniji dočekati ovogodišnju sezonu. Dugogodišnji zaostatak u izgradnji, uređenju i obnovi smještajnih kapaciteta i pratećih sadržaja nastojimo prevladati u vremenu koje je pred nama do ljeta. U tom programu su i radovi na paviljonima uz hotel Slaven u Selcu. Završetkom glavne sezone nastavit ćemo s investicijama u gotovo svim našim objektima – ističe predsjednik Uprave Jadrana Goran Fabris.


Jadran radi na obnovi i preuređenju još nekih objekata, poput hotela i paviljona Ad Turres i autokampa Selce. Ovaj poslovni i investicijski uzlet firma doživljava otkad su obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi lanjske godine od države preuzeli većinski paket dionica te u razvoj kompanije odlučili uložiti oko 450 milijuna kuna.


Sve više gostiju


Najveći broj smještajnih objekata na području grada Crikvenice očekivano je otvorio vrata tijekom travnja. Uz otvaranje većeg broja smještajnih objekata i sve toplije vrijeme, može se očekivati i sve veći broj gostiju. Uz Katarinu i Omoriku, ovaj mjesec otvorili su hoteli Kaštel, Vila Ružica, Selce, Amabilis, Esplanade, Crikvenica, Kvarner Palace, Vali, Slaven, Villa Aurora i Grand hotel Dramalj, zatim hostel Stoimena te kampovi Selce i Kačjak.


Ipak, to nisu objekti koji su ove godine prvi otvoreni. Prvi otvoreni hoteli bili su Mediteran u veljači i Esperanto u ožujku. Ne treba zaboraviti ni na objekte koji rade cijelu godinu, a to su hotel Marina i hostel Karlovac. Tijekom sljedećih mjeseci očekuje se otvaranje još nekoliko smještajnih objekata. Hoteli International i Riviera te hostel Crikvenica otvaraju vrata sljedeći mjesec. U lipnju slijedi otvaranje hotela Zagreb, turističkog naselja Kačjak te paviljona Slaven i Ad Turres, a mjesec dana kasnije vrata će otvoriti i hotel Ad Turres.



Uz Katarinu i Omoriku, tijekom travnja otvoreni su hoteli Kaštel, Vila Ružica, Selce, Amabilis, Esplanade, Crikvenica, Kvarner Palace, Vali, Slaven, Villa Aurora i Grand Hotel Dramalj, zatim hostel Stoimena te kampovi Selce i Kačjak



Crikvenički Jadran trenutno upravlja s devet hotela različitih kategorija na području Crikvenice i Makarske gdje se gostima nudi više od 1.600 smještajnih jedinica te tri kampa u kojima je turistima na raspolaganju 1.130 parcela. Lanjske godine ostvareno je više od 416 tisuća noćenja uz prihod od 90 milijuna kuna, a ove se godine očekuje rast za jednu trećinu.



Foto: N. Car