Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 3
Sutra: 8° 8° 3
19. siječnja 2020.
Dječji tjedan

Posjet gradonačelniku Rukavini: 'Djeca su važan dio crikveničke priče'

Djeca u posjetu kod gradonačelnika Damira Rukavine i njegove zamjenice Silvije Crnić
Djeca u posjetu kod gradonačelnika Damira Rukavine i njegove zamjenice Silvije Crnić
Autor:
Objavljeno: 10. listopad 2019. u 7:20 2019-10-10T07:20:52+02:00

Gradonačelnik Damir Rukavina je predstavio djeci rad gradske uprave i planove za budućnost te se posebno osvrnuo na aktivnosti kojima se Crikvenica trudi biti što bolji Grad prijatelj djece

CRIKVENICA  U sklopu Dječjeg tjedna gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i njegova zamjenica Silvia Crnić primili su djecu iz osnovnih škola i vrtića. Gradonačelnik je predstavio djeci rad gradske uprave, projekte i planove za budućnost te se posebno osvrnuo na sve one aktivnosti kojima se Crikvenica iz dana u dan trudi biti što bolji Grad prijatelj djece.

– Gdje god dođete u Hrvatsku, o Crikvenici se lijepo priča, govori se o Crikvenici kao o gradu u kojem se lijepo živi i puno gradi. Trudimo se zadržati ljude u gradu kroz brojne mjere. Crikvenica je grad turizma, ali trudimo se pokrenuti i druge projekte koji će ponuditi nove mogućnosti – rekao je gradonačelnik Crikvenice.

Ulaganje u sport

Podsjetio je i na uređenje vrtića i škola, ulaganja u brojna dječja igrališta i ostale sadržaje za djecu te najavio uređenje otvorenog bazena i gradnju zatvorenog bazena, povezavši to i s velikim ulaganjima u sport koja će u idućim godinama i narasti. Jedan od glavnih ciljeva ulaganja u sport sigurno je taj da što više djece s područja grada Crikvenice sudjeluje u sportu.

Nakon kratkog obraćanja gradonačelnika i zamjenice koja se još detaljnije osvrnula na sadržaje za djecu te pronatalitetne mjere kojima Grad pomaže roditeljima, došao je red i na pitanja djece koja su došla posjetiti gradonačelnika. Zamjenica Silvia Crnić je poručila da su djeca važan dio crikveničke priče.

– Pratimo vas nagradama i stipendijama, a pokušavamo prepoznati što bi vi željeli vidjeti u gradu te prema tome i ići – rekla je Crnić.

Među trinaestero djece našli su se i novoizabrana dječja gradonačelnica Leona Bončić i predsjednica dječjeg Gradskog vijeća Antonia Grbčić. Hanu Malnar iz OŠ Zvonka Cara je zanimalo hoće li Crikvenica dobiti skate park, a zamjenica Crnić je najavila uređenje skate parka u sklopu skorog cjelovitog uređenja glavne gradske plaže i uz to još mnogih sadržaja za djecu.

Dječja zahvala

Antonia i Hana su zahvalile gradonačelniku i zamjenici na besplatnim udžbenicima koje su ove godine dobili, za uređenje škola te za novu školsku sportsku dvoranu osnovne škole Zvonka Cara i svemu onome što Grad radi i gradi za djecu.

Lucija Kostelić je poželjela da Područna škola Selce dobije mini sportsku dvoranu. Zamjenica Crnić je najavila skoro uređenje novog velikog dječjeg igrališta kod škole i vrtića u Selcu.
Čuo se ovdje i glas malih vrtićaraca iz vrtića iz Dramlja, koji su poželjeli da se njihov vrtić uredi te da se obnovi i igralište u vrtiću. Zamjenica Crnić najavila je da je u planu uređenje vrtića u Dramlju te da će kao i obnovljeni vrtić u Crikvenici, i dramaljski vrtić uskoro zasjati punim sjajem.

Djeca su se uz ugodan razgovor s gradonačelnikom okrijepila zdravim grickalicama i voćem te je po jedan predstavnik osnovnih škola i vrtića darivao gradonačelnika prigodnim poklonom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.