Vrijedna investicija

Položen kamen temeljac za novu školsku dvoranu OŠ Zvonko Cara

Anto Ravlić

Dugoočekivana dvorana imat će rukometne dimenzije. Izgradit će se za godinu dana. Osim sportskog aspekta, bitno je da djeca više neće morati preko ceste na nastavu tjelesnog



CRIKVENICA Položen je kamen temeljac za dugoočekivanu sportsku dvoranu Osnovne škole Zvonka Cara u Crikvenici. Dvorana će se graditi u trokutu između škole, Dubračine i Doma zdravlja, a prva utakmica odigrat će se za godinu dana. Kamen temeljac za dvoranu položili su gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina i ravnateljica OŠ Zvonka Cara Desiree Pečaver.


Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina je istaknuo da gradnjom dvorane Crikvenica potvrđuje da je grad sporta i zdravlja. Investicija je vrijedna 14 milijuna kuna, a osim sportske dimenzije ima i element sigurnosti, rekao je Rukavina podsjećajući da su djeca svakodnevno na nastavu tjelesnog odlazila u Gradsku sportsku dvoranu i prelazila cestu. Pozivam vas na prvu rukometnu utakmicu za godinu dana, u novoj dvorani, zaključio je gradonačelnik Rukavina.


Ravnateljica škole Desiree Pečaver nije krila oduševljenje koje vlada u školi. – Datum 10. svibnja 2017. godine bit će zapamćen kao važan datum u životu naše škole, a polaganje kamena temeljca koje označava početak skorašnjih radova, najsretniji je trenutak za naše učenike, učitelje i roditelje. Grad Crikvenica kao osnivač škole ulaže u školske objekte i programe obrazovanja, a ovo je jedna u nizu kapitalnih investicija usmjerena na školstvo i poboljšanje školskog standarda. Sve ove godine bili smo strpljivi stoga smo zahvalni gradonačelniku i svima koji su zaslužni da je projekt uključen u ovogodišnji proračun.

Izgradnja dvorane ima veliku važnost za sigurnost učenika koji svakodnevno do Gradske sportske dvorane, gdje se održava nastava tjelesne i zdravstvene kulture, prelaze glavnu prometnicu. Dvorana će služiti i mnogim korisnicima koji će dobiti prostor za poslijepodnevne sportske aktivnosti, istaknula je ravnateljica OŠ Zvonka Cara.





Dvorana će imati 1.350 četvornih metara. Toplim hodnikom će se povezati sa školom. Moći će se podijeliti u tri cjeline, a gledatelji će imati tribine. Sportašima će uz borilište ponuditi četiri svlačionice, kabinet za nastavnike, toalete i spremište. Dvoranu će graditi HM-Patria iz Zagreba.



Školska dvorana četvrta je sportska dvorana u Crikvenici. Uz veliku Gradsku sportsku dvoranu, OŠ Vladimira Nazora i SŠ Dr. Antuna Barca imaju svoje dvorane košarkaških dimenzija. U posljednjih nekoliko mjeseci baratalo se s dvije dimenzije dvorane.


Po jednoj verziji dvorana je trebala imati rukometne dimenzije odnosno dimenzije borilišta 40×20 metara, a po drugoj 32×22 metra. Gradonačelnik je na otvaranju najavio da se gradi rukometna dvorana pa rukometaši i malonogometaši vjeruju da se radi o konačnoj verziji. Dvoranu je blagoslovio vlč. Slobodan Bunoza, a u programu su nastupili učenici OŠ Zvonka Cara.