Amabilis im je dom

Pogledajte spektakularni vatromet vrijedan pola milijuna kuna koji je ruska obitelj u Selcu organizirala kćeri za 13. rođendan

Nataša Car

Foto i video Marin ANIĆIĆ

Foto i video Marin ANIĆIĆ



SELCE Ruska obitelj Shoshin i njihovi prijatelji već sedam godina ljetuju u hotelu Amabilis u Senju za koji imaju samo riječi hvale. Svake godine dođu u vrijeme oko rođendana kćeri Diane te joj prirede nezaboravnu proslavu zbog koje su poznati i većini Selčana i Crikveničana. Tako su i ove godine stigli 5. srpnja i ostaju deset dana, a sinoć su proslavili i 13. rođendan.


Nezaobilazan dio slavlja je i veliki vatromet. Ovogodišnji je, kaže vlasnik hotela, Milorad Gajić, bio najveći do sada – ispaljivao se s ukupno sedam pontona te je privukao mnoge znatiželjnike koji su se skupili oko hotela kako bi uživali u svjetlosnom spektaklu. U deset dana koliko borave u Selcu, hotel Amabilis je Shoshinima kao dom jer obitelj i njihovi prijatelji popune sve sobe pa drugih gostiju nema. Razlozi zbog kojih se iz godine u godinu vraćaju su odličan servis, visoki standard te privatnost koju imaju dok su u hotelu.


Valery Shoshin, brat 13-godišnje slavljenice, kaže da su sličan odmor bili pokušali organizirati i u Sočiju, no uvjeti nisu bili zadovoljavajući. S poslugom u Amabilisu su oduševljeni te je rekao da su vlasnik Milorad Gajić, direktorica Mirjana Dragaš i ostali djelatnici uvijek otvoreni za njihove ideje, kao što je velika proslava rođendana njegove sestre. Točnu cijenu velikog spektakla koji joj roditelji pripreme Valery ne zna, ali mi iz pouzdanih izvora saznajemo da je samo ovogodišnji vatromet koštao oko pola milijuna kuna.





Povodom rođendana soba slavljenice bude posebno ukrašena ogromnom količinom cvijeća, a Valery je objasnio kako svi uzvanici pripreme nešto kreativno, bilo da se radi o poeziji, plesanju ili pjevanju. Svake godine nastupi i glazbena zvijezda, no Valery je istaknuo kako se radi o iznenađenju za slavljenicu i uzvanike. Tu informaciju znaju samo njegovi roditelji, Denis i Valeria, no naglasio je da se uvijek radi o ruskim izvođačima.


Ostale dane gosti uglavnom provode u hotelu. Iako ponekad odu u večernju šetnju u Selce ili Crikvenicu, dani su im uglavnom ispunjeni aktivnostima unutar hotela. Djecu zabavlja cijeli tim animatora, a svi gosti redovito od ranog jutra sudjeluju u sportskima aktivnostima i natjecanjima, kaže nam Valery Shoshin, napominjući kako su tijekom godina postali bliski s vlasnikom hotela te se u Rusiju uvijek vrate s pozitivnim iskustvom.