Potpisan ugovor s izvođačem

Počinju radovi na energetskoj obnovi OŠ Vladimira Nazora

Nataša Car

Projektom je obuhvaćen cijeli kompleks Osnovne škole Vladimira Nazora / Foto Nataša CAR

Projektom je obuhvaćen cijeli kompleks Osnovne škole Vladimira Nazora / Foto Nataša CAR

Postavit će se toplinska izolacija na fasadu, ravni krov, strop prema tavanu i mijenjat će se dio postojeće stolarije. Po završetku projekta bit će vidljive uštede više od 60 posto energije



CRIKVENICA  Grad Crikvenica nastavlja aktivnosti vezane za energetsku učinkovitost obrazovnih institucija. Gradonačelnik Damir Rukavina jučer je potpisao ugovor s izvođačem radova X.O.A. gradnja iz Rijeke za projekt energetske obnove Osnovne škole Vladimira Nazora. Kao i kod energetske obnove vrtića, i kod škole će po završetku projekta biti vidljive uštede više od 60 posto energije te će zgrada biti svrstana u viši energetski razred.


– Nakon energetske obnove Dječjeg vrtića Radost i uređenja dvorišta koje je pri završetku, nastavljamo s energetskom obnovom dviju osnovnih škola. Krećemo s radovima na Osnovnoj školi Vladimira Nazora – rekao je Rukavina.


Treba istaknuti da je projektom obuhvaćen cijeli kompleks, uključujući školu i njezinu sportsku dvoranu koje zajedno zauzimaju 1.983 kvadratnih metara.




Radovi počinju uskoro, a rok za izvođenje radova je pet mjeseci. Postavit će se toplinska izolacija na fasadu, ravni krov, strop prema tavanu i mijenjat će se dio postojeće stolarije. Tristo djece, polaznika škole, će za vrijeme izvođenja radova moći normalno pohađati nastavu, a većinom će se raditi u popodnevnim satima i vikendom pa se nastava neće ometati.


Direktor tvrtke X.O.A. gradnja Amir Okić zahvalio se Gradu što je prepoznao i odabrao ovu tvrtku za izvođača.


– Napravit ćemo što kvalitetniji posao, kako bi bio što bolji učinak energetske učinkovitosti objekta. Pokušat ćemo u što kraćem roku završiti radove – rekao je Okić.


Okić je potom s crikveničkim gradonačelnikom potpisao ugovor vrijedan 6 milijuna kuna. Navedena energetska obnova financira se kroz provedbu operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a temeljem sklopljenog Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Energetska obnova Osnovne škole Vladimira Nazora u Crikvenici koji je potpisan između Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Crikvenice u travnju ove godine.


Gotovo 40 posto od iznosa energetske obnove financira se bespovratnim sredstvima, dok će od preostalog iznosa 50 posto biti prijavljeno na Ministarstvo regionalnog razvoja i Europskih fondova za sufinanciranje. Nakon što se kompletira ovaj projekt, kreće se s energetskom obnovom Osnovne škole Zvonka Cara.


– S tim ćemo zaokružiti ciklus obnove ustanova za naše najmlađe. Ovim projektima ćemo dobiti kvalitetne, energetski učinkovite objekte – zaključio je Rukavina.