Izbori u Crikvenici

Po treći mandat Rukavina ide uz dvije žene – Silviju Crnić i Ivonu Matošić

Ljiljana Hlača

Damir Rukavina sa Silvijom Crnić i Ivonom Matošić

Damir Rukavina sa Silvijom Crnić i Ivonom Matošić

Okosnica programa Rukavine i njegovog tima za nadolazeće izbore bit će nastavak realizacije velikog projekta agrozone i projekta aglomeracije, odnosno izgradnja sustava javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda na području Grada Crikvenice te izgradnja sportske infrastrukture



CRIKVENICA Nakon što je prije petnaestak dana aktualni gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina objavio svoju ponovnu kandidaturu za gradonačelnika ispred koalicije koju čine HDZ – HSP AS – HSLS – HSS,  predstavlja i kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika. Po treći mandat Rukavina ide uz dvije žene,  Silviju Crnić i Ivonu Matošić.


Treći mandat


Silvia Crnić trenutna je zamjenica gradonačelnika. Specijalistica je menadžmenta u javnom sektoru, a uskoro i doktorica znanosti je nestranačka kandidatkinja, a za ponovnu kandidaturu za zamjenicu gradonačelnika odlučila se jer, kako kaže, vjeruje da se tim Damira Rukavine vodi pravim vrijednostima, prepoznaje potrebe svojih mještana, jasno zacrtava ciljeve i provodi kvalitetne projekte te uspješno stvara  grad kakav želimo i trebamo.


Ovoga puta Rukavina u utrku za treći mandat ide s još jednom ženom. Riječ je o 28-godišnjoj magistrici prava Ivoni Matošić, novom licu na crikveničkoj političkoj sceni iako je riječ o dugogodišnjoj članici HDZ-a.




Od prošle godine Matošić obnaša dužnost predsjednice Županijske organizacije HDZ-a Primorsko-goranske županije, a članica je i predsjedništva HDZ-a PGŽ-a. Trenutno obnaša i dužnost dopredsjenice Gradskog društva Crvenog križa Crikvenica.


Projekt agrozone


Prema njenim riječima upornost, marljivost, mladenačka energija i želja za boljitkom i daljnjim napretkom Crikvenice osnovni su razlozi zbog kojih se odlučila kandidirati za zamjenicu gradonačelnika Grada Crikvenice.Okosnica programa Damira Rukavine i njegovog tima za nadolazeće izbore bit će nastavak realizacije velikog projekta agrozone i projekta aglomeracije, odnosno izgradnja sustava javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda na području Grada Crikvenice. Razvoj sportske infrastrukture u idućem mandatu usmjerit će se na izgradnju gradskog bazena olimpijskih dimenzija i dovršetak školske sportske dvorane OŠ Zvonka Cara.


Rukavina najavljuje nastavak izgradnje socijalnih stanova te aktivno provođenje pronatalitetne politike i uvođenje dodatka na roditeljski dopust u iznosu od 1.000 kuna mjesečno za sve roditelje. Poticat će i dalje poduzetništvo bespovratnim subvencijama, sufinancirati prijevoz učenicima i studentima. Organizirat će se produženi boravak u svim školama, dijelit će božićnice umirovljenicima, a djeca iz obitelji s nižim primanjima i dalje će imati besplatan obrok u školi.



– Očekuje nas i uređenje poslovno-kulturno-sportskog centra Gornji kraj. Zatim tu je uređenje plažnog prostora u Jadranovu. Posebna pažnja, kako ističe Rukavina, posvetit će se rješavanju pitanja nedostatka parkirnih površina što je posebno izraženo u Selcu. Briga će se posvetiti i uređenju predivnih prostora Etno područja Pazdehova i simbola našega grada – Kotora, zaključuje Rukavina.