U potrazi za hranom

Oprez! Noćas Crikvenicom prošetao poveći medvjed

P. N.

Foto Facebook P. BARETIĆ

Foto Facebook P. BARETIĆ

Građani se pozivaju na oprez, jer divlje životinje u potrazi za hranom mogu se nepredviđeno ponašati pa i napasti čovjeka ako se osjete ugroženima



Poveći medvjed opažen je noćas kako mirno šeće Crikvenicom, informacija je koja kola večeras društvenim mrežama, javlja portal Riječanin


Građani se pozivaju na oprez, jer divlje životinje u potrazi za hranom mogu se nepredviđeno ponašati pa i napasti čovjeka ako se osjete ugroženima.


Inače, u posljednje vrijeme na području Istre i Kvarnera učestali su “izleti” životinja koje inače obitavaju u divljoj prirodi prema naseljenim mjestima.




Stručnjaci pretpostavljaju da je to samo jedan od dokaza kako su njihova prirodna staništa na više načina ugrožena, uglavnom (nametljivim) djelovanjem ljudi.


Sve češće se u urbanim područjima naše i susjednih županija bilježe bliski susreti ljudi i divljih svinja, koza, lisica… a sada evo i  – medvjeda.


Podsjetimo, prije par tjedana u dvorište crikveničkog Dječjeg vrtića Radost ušetala je – divlja svinja. Dječji vrtić nalazi se u središtu grada, samo dvadesetak metara od mora. Odmah su reagirali crikvenički lovci, koji su otklonili opasnost.