Radionica

Održana još jedna akcija sanacije suhozida u Kotoru

Ljiljana Hlača

Ovaj projekt organizirali su Zdravi grad - Grad Crikvenica te Muzej Grada Crikvenice



CRIKVENICA Održana je još jedna radionica obnove suhozida kojima je prošarano brdo Kotora – srednjovjekovnog gradića čije se stanovništvo nakon požara 1776. godine spustilo na more i utemeljilo – Crikvenicu.


Ovaj projekt organizirali su Zdravi grad – Grad Crikvenica te Muzej Grada Crikvenice. Lani je održana prva radionica, a ove godine osim djelatnika Gradske uprave i Muzeja, svoj doprinos u obnovi dali su i djelatnici Eko Murvice, DVD Crikvenica, planinarsko društvo Strilež i zainteresirano građanstvo.


Osim poticanja obnove starih zidova, ovakvim aktivnim druženjem građane se želi potaknuti na kretanje, provođenje slobodnog vremena u prirodi. Akcija je započela ujutro, a završila oko 13 sati, kada je sve sudionike dočekalo druženje i ručak na otvorenome koji su za njih pripremili članovi Udruge umirovljenika Grada Crikvenice Sunce.




– Obnavljanjem suhozida sudionici se upoznavaju i s radom Muzeja, ali i sa svojim krajem, razvijajući pri tome senzibilitet prema onome što imaju u neposrednoj blizini. Ako građani nisu svjesni vrijednosti u neposrednoj blizini, teško da će tu svijest o Kotoru razviti i gosti koji dođu u naš grad.


Osnovni cilj nam je, naime, malim akcijama najprije upoznati lokalno stanovništvo, a nakon toga predstaviti Kotor kao moguće odredište u sklopu turističke ponude grada Crikvenice, otkrili su nam organizatori.