Dobra situacija

Novi Vinodolski i dalje bez zaraženih, policija kontrolira “izolirane”

Franjo Deranja

Stožer dosad ne raspolaže informacijom da je netko zaražen na novljanskom gradskom području, a primjera izolacije i samoizolacije ima te takve slučajeve policija kontrolira



NOVI VINODOLSKI – Gradsko vodstvo Novog Vinodolskog poduzima i poduzelo je vrlo konkretne mjere kako bi se građanima pomoglo u suočavanju s koronavirusom na području grada.


– Osim što se građanima koji to nisu u mogućnosti (osobe starije životne dobi, kronični bolesnici, osobe u samoizolaciji i osobe s invaliditetom) organizirano, putem volontera, odlazi u kupovinu te im na kućni prag dostavljaju osnovne namirnice i lijekovi (građani mogu zvati od 0 do 24 svakoga dana, broj telefona 0800/200-051), nabavljeno je i podijeljeno 5.000 zaštitnih maski za građane Novog Vinodolskog te se moli građane da ih upotrebljavaju prilikom odlaska u trgovine jer se ne može znati koja je osoba zdrava, a koja nije te na taj način štitimo i osobe koje rade u trgovinama. Vodimo brigu da na prodajnim mjestima, koje redovito obilazimo, uvijek ima dezinficijensa i zaštitnih rukavica – kaže Tomislav Cvitković, načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog.


Dostava u kuće


Cvitković također spominje restoran Nava, obitelji Rakar, koji će, iako zatvoren za usluživanje jela i pića, nastaviti s dostavom hrane i pića na kućne adrese, poštujući sve propisane mjere Civilne zaštite. Njihov telefon je 051/244-434, a dostavljaju svakoga dana od 12 do 20 sati. S obzirom na situaciju i potrebe sugrađana, u dnevnu ponudu dodali su i topli obrok od 30 kuna koji će se mijenjati svakoga dana, a sve promjene mogu se saznati na njihovoj mrežnim stranicama te stranici na Facebooku.


Cvitković dodaje ono najznačajnije: Stožer Grada Novog Vinodolskog dosad ne raspolaže informacijom da je netko zaražen na novljanskom gradskom području, a primjera izolacije i samoizolacije ima te takve slučajeve policija redovito kontrolira.– Zahvaljujem na suradnji Policijskoj postaji Crikvenica koja efikasno reagira i surađuje sa Stožerom, DVD-u San Marino Novi Vinodolski koji uvijek stoji na raspolaganju i provodi mjere Stožera, Udruzi Pomoć u kući koja pomaže starije i nemoćne osobe na području grada Novog Vinodolskog, čije djelatnice obilaze starije i nemoćne te sve kojima je u ovim trenucima pomoć potrebna. Zahvaljujem također i gradskim komunalnim poduzećima čiji su nam djelatnici u slučaju potrebe stalno na raspolaganju. Tu je i Gradsko društvo Crvenog križa koje je sa svojim volonterima dalo izniman doprinos u izradi zaštitnih maski za naše građane – kaže Cvitković.

Pridržavanje mjera




Načelnik Stožera napominje da je situacija u Novom Vinodolskom zasada dobra, a da takva i ostane, ovisit će samo o svim građanima i pridržavanju mjera što su donesene. Dodaje da su za sve informacije i za bilo koju pomoć dostupni u Gradu, a načini za kontakte vidljivi su na gradskim internetskim stranicama.


– Iz Stožera Civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog građanima poručujemo i molimo ih da se pridržavaju donesenih mjera te da se strogo ograničava svako zadržavanje na ulicama, trgovima, rivama, parkovima i drugim javnim mjestima, uz moguću i očekivanu kontrolu policijskih službenika i djelatnika DVD-a San Marino – rekao je načelnik Stožera Cvitković.