Jadran ide dalje

Nova investicija Jadrana: Počela obnova Esplanade vrijedna 35 milijuna kuna

Anto Ravlić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Obiteljski odmorišni hotel Esplanade kategorije 4+ zvjezdice postat će najviše kategoriziran Jadranov hotel. Predviđa se da će raditi punih osam mjeseci u godini. Ponudit će 38 smještajnih jedinica te wellness, vanjski bazen i konferencijsku dvoranu



CRIKVENICA – Turistička tvrtka Jadran iz Crikvenice, započela je temeljitu obnovu hotela Esplanade u Crikvenici. Investicija je vrijedna 35 milijuna kuna, a uključuje obnovu starog i novog dijela objekta. Novi hotel Esplanade ponudit će 38 smještajnih jedinica te wellness, vanjski bazen i konferencijsku dvoranu.


Mjesto na tržištu tražit će kao obiteljski odmorišni hotel visoke kategorije 4+ zvjezdica, s visoko individualiziranom uslugom za goste više platežne moći. Esplanade je četvrti hotel Jadrana koji se uređuje po izlasku iz stečaja prije dvije i pol godine. Uređeni su hoteli Slaven i Varaždin u Selcu te Omorika.



Stari dio hotela izgrađen je 1929. godine, a novi dio dograđen je 1960. godine. Početkom 2011. godine hotel je zahvatio požar nakon kojeg je u funkciju stavljen novi dio hotela sa 64 sobe, dok je stari dio hotela ostao izvan funkcije. Hotel Esplanade do sad je nosio tri zvjezdice, no, zbog dotrajalosti objekta, prijetio mu je pad kategorizacije što je i glavni razlog pokretanja investicije godinu dana prije roka predviđenog Strateškim planom poslovanja tvrtke Jadran.





Elementi povijesti


Rekonstrukcijom je predviđeno rušenje spojnog dijela između starog i novog dijela objekta, prostora praonice, pomoćnih prostora uz otvorenu terasu, nadstrešnica ispred južnog ulaza i restorana te izgradnja novog spojnog dijela između dva dijela objekta. Uređenje starog dijela hotela oštećenog u požaru predviđeno je u postojećim gabaritima, uz dogradnju požarnog stubišta i dizala.


Iznad postojeće kuhinje predviđa se dogradnja prostora za wellness koji će povezivati prostor recepcije s prostorom vanjskog bazena na postojećoj terasi. Posebna pažnja posvetit će se i unutarnjem uređenju hotela s dizajnom interijera koji će sadržavati i elemente crikveničke povijesti, od rimskog razdoblja do današnjih dana. Gotovo svaka soba jedinstveno će se dizajnirati i urediti u skladu s modernim dizajnom u novom dijelu hotela.


Ekskluzivna lokacija


Hotel Esplanade smješten je na atraktivnoj lokaciji, uz samu središnju pješčanu crikveničku plažu. Svojim povijesnim nasljeđem i poslovno-razvojnim potencijalnom predstavlja značajan adut i izazov u podizanju kvalitete poslovanja, ne samo Jadrana, nego i Crikvenice kao destinacije u cjelini.


– Iznimno nam je drago da ćemo ovom rekonstrukcijom vratiti stari sjaj Jadranovom biseru. Hotel duge tradicije smješten na ekskluzivnoj lokaciji bit će i pokazatelj najviših standarda koje smo mi u Jadranu spremni ponuditi i najzahtjevnijim gostima. Prema našim projekcijama, hotel će raditi minimalno osam mjeseci godišnje, a goste ćemo privlačiti i dodatnim sadržajima poput wellnessa čime ćemo obogatiti i ponudu same destinacije.


Strateškim poslovnim planom predviđeno je da hotel Esplanade bude najbolji hotel u grupaciji, a svojom veličinom smještajnih jedinica i opremom zadovoljavat će uvjete i za pet zvjezdica. Međutim, u ovom trenutku usmjereni smo stabiliziranju tržišta četiri zvjezdice, a nakon daljnjih investicija u podizanje kategorije, a time i podizanje cijele destinacije, razmotrit ćemo i opciju podizanja Esplanade na pet zvjezdica, rekao je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana, turističke tvrtke koja na crikveničkoj rivijeri ima osam hotela, dva autokampa i turističko naselje Kačjak.