Natjecanje u Driveniku

Međunarodni Petanque turnir okupio 28 ekipa

P. N.

Petanque je vrsta boćanja i mogu je igrati svi - od 6 godina do 99 godina

Petanque je vrsta boćanja i mogu je igrati svi - od 6 godina do 99 godina

Pobjednica driveničkog turnira je ekipa iz Velenja, drugo mjesto je pripalo Arniki iz Vuženice, treće Brdu iz Ljubljane, četvrto mjesto osvojila je ekipa iz Šibenika



Petanque klub Drivenik obilježio je blagdan svog zaštitnika mjesta Sv. Dujma Međunarodnim Petanque turnirom koji je okupio 28 ekipa: tri ekipe domaćeg Drivenika, tri ekipe iz Austrije te čak 22 ekipe iz Slovenije.


Lijepo vrijeme subotnjeg dana omogućilo je, uz igru koja je trajala cjelih 12 sati, i zabavu koja je trajala od 14.00 sati do kasnih noćnih sati uz Željka odnosno „Duo Fantastik“.


Petanque je vrsta boćanja i mogu je igrati svi – od 6 godina do 99 godina. Već je nekoliko godina popularan u Driveniku zahvaljujući Darku Jerčinoviću koji je došao s tom idejom i realizirao je. Uz drivenički klub u Hrvatskoj postoje još tri kluba: Dalmatino Šibenik, Šibenik te Vodice.




Pobjednica driveničkog turnira je ekipa iz Velenja, drugo mjesto je pripalo Arniki iz Vuženice, treće Brdu iz Ljubljane, četvrto mjesto osvojila je ekipa iz Šibenika.


Predsjednik kluba Damir Klarić ističe kako Hrvatska još nema ligu, ali se sada radi na osnivanju saveza i lige, te ističe da već dvije godine drivenički klub odlazi na CC turnire Europe te turnire diljem Slovenije, Austrije i Slovačke.


Petanque klub, Drivenik,


Petanque klub, Drivenik,



 


Petanque klub, Drivenik,


Petanque klub, Drivenik,