Lovci poslali upozorenje

Lovačko društvo Ričina: Psi bez nadzora ubijaju divljač

P. N.

fotzo: Lovačko društvo Ričina

fotzo: Lovačko društvo Ričina

"Na žalost, sve učestalija je pojava da se pronalazi divljač, pogotovo mladunčad koja je stradala od pasa lutalica ili pasa čiji vlasnici puštaju svoje ljubimce bez nadzora."



Tijekom proteklih mjesec dana u nekoliko navrata, kako u lovištu tako i u samom naseljenom mjestu, zapazili smo sve više pasa koji slobodno i bez nadzora lutaju po mjestu i lovištu, poručuju iz Lovačke udruge Ričina. 


– Na žalost, sve učestalija je pojava da se pronalazi divljač, pogotovo mladunčad koja je stradala od pasa lutalica ili pasa čiji vlasnici puštaju svoje ljubimce bez nadzora. Prije nekoliko dana na području Grižana imali smo priliku vidjeti i fotografirati psa koji je tako lutajući bez nadzora udavio lane i u ustima ga nosio kroz mjesto. Kao lovoovlaštenici smo vlasnicu upozorili i objasnili kako je njezin ljubimac napravio štetu te da ga ne smije puštati bez nadzora kako se navedeno ne bi ponovilo. Ovo nije prvi slučaj da se takvi prizori viđaju u našem kraju pa ovim putem molimo sve vlasnike kućnih ljubimaca, posebice pasa, da ne puštaju svoje ljubimce bez nadzora, kao što je zakonom i propisano. Na taj način zaštit će se divljač te će se spriječiti daljnja šteta u lovištu. Također molimo sve nadležne službe da pojačaju nadzor kao i sankcioniranje nemarnih vlasnika kućnih ljubimaca, poručuju lovci.