Atraktivno kino na otvorenom

Ljetne filmske večeri u Novom i Crikvenici

Nataša Car

Projekcija filma »Zvijezda je rođena« u Novom Vinodolskom / Foto Nataša CAR

Projekcija filma »Zvijezda je rođena« u Novom Vinodolskom / Foto Nataša CAR

U Crikvenici se filmske projekcije organiziraju na plaži pokraj Gradskog plivališta, a u Novom u dvorištu braće Mažuranić



CRIKVENICA Ovog ljeta Crikvenica i Novi Vinodolski počeli su organizirati ljetno kino na otvorenom. U Crikvenici se filmske projekcije organiziraju na plaži pokraj Gradskog plivališta, a u Novom Vinodolskom u dvorištu braće Mažuranić.


Prilagođen raspored


Projekcije filmova u dvorištu braće Mažuranić u Novom krenule su u rujnu prošle godine kad je Grad Novi Vinodolski u sklopu KineDoka dobio besplatne filmove.


Riječ je o aktivnosti koja je dio programskog pravca 27 susjedstava u sklopu projekta Rijeka EPK 2020. Kino na otvorenom pokazalo se kao pun pogodak pa je Grad odlučio kupiti još filmova i obogatiti turističku ponudu projekcijama popularnih filmova, poput »Bohemian Rhapsody«, »Zvijezda je rođena« i »Stanlio i Olio«.




Prva dva navedena filma već su bila prikazana, a projekcije su privukle ogroman broj gledatelja. Na film o životu frontmena grupe Queen došlo je gotovo 250 ljudi, a na treći remake filma iz 1937. godine još više, oko 280.


Projekcije se organiziraju barem jednom tjedno, a njihov raspored je prilagođen ostalim događanjima u gradu. Sljedeći film koji će se prikazati u petak u 21 sat je priča o holivudskom komičarskom duetu Stanliju i Oliju.


Glazbene večeri


Svi koji su propustili »Bohemian Rhapsody« i »Zvijezda je rođena« dobit će drugu priliku jer se ti filmovi još moraju prikazati u Crikvenici. Nakon Aquamana u kojem su gledatelji na plaži mogli uživati prošle nedjelje, slijede još dva hit filma. »Bohemian Rhapsody« na rasporedu je u nedjelju, 11. kolovoza, a »Zvijezda je rođena« dva tjedna kasnije, 25. kolovoza.


Tijekom zime Centar za kulturu »Dr. Ivan Kostrenčić« organizira filmske večeri u dvorani Zora u Staroj školi, a projekcije u ljetnom periodu preuzela je Turistička zajednica Grada Crikvenice koja Open air cinema organizira u sklopu manifestacije Crikvenica Summer Showtime.


Filmske večeri na crikveničkoj plaži također počinju u 21 sat.U sklopu Crikvenica Summer Showtimea osim filmskih večeri organiziraju se i glazbene večeri, točnije Tribute Nights koje počinju u petak, 9. kolovoza, kad će crikvenički Trg Stjepana Radića postati velika diskoteka uz Disco Magic.


Svi obožavatelji Queena osim filma o Freddyju Mercuryju, 16. kolovoza imat će priliku uživati u plesnom showu »Bohemian Rhapsody« grupe Flame čiji će članovi prezentirati atraktivnu koreografiju uz vječne hitove legendarne glazbene grupe. Program će završiti na trgu u Selcu u četvrtak, 22. kolovoza, kada će se plesati uz hitove Beatlesa.


Beatles Tribute Band trebao je otvoriti program Tribute Nightsa na Danima turizma u Selcu, no njihov je nastup zbog kiše bio odgođen.