Drugačije ljeto

Let padobranom uz pogled na Kvarner s 200 metara visine? Zašto ne!

Biljana Savić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Malo ili puno adrenalina, kako kome, ali tijekom ljenčarenja na plažama dobro dođe za trgnuti se iz horizontale. Potvrđuju to mase turista, što domaćih, što stranih, koji svakodnevno tijekom ljetnih mjeseci posjećuju Črni molo i u dugačkim redovima nestrpljivo čekaju red na svoju adrenalinsku dozu, koju će kao lijepu i nezaboravnu uspomenu ponijeti kući



Red sunca, red mora, red sunca, red mora i … vrijeme je za akciju! Na vama je želite li lebdjeti kroz zrak poput ptice ili juriti na valovima kao nestašni momci na popularnoj Route 66. Za dobro jutro naučite skijati na vodi, boardati ili izvoditi akrobacije na flyboardu.


A nakon fine papice i lagane sieste bit će još ljepše letjeti na flyfishu, smijati se na banani, utrkivati na pedalinama ili odigrati s ekipom turnir u odbojci na pijesku. Water sports centre u vlasništvu tvrtke B4 Sport na crikveničkoj plaži Črni molo nudi sve to. A, adrenalinske vožnje često su ovjekovječene fotografijom koju je također moguće dobiti uz najavu.


Malo ili puno adrenalina, kako kome, ali tijekom ljenčarenja na plažama dobro dođe za trgnuti se iz horizontale. Potvrđuju to mase turista, što domaćih, što stranih, koji svakodnevno tijekom ljetnih mjeseci posjećuju Črni molo i u dugačkim redovima nestrpljivo čekaju red na svoju adrenalinsku dozu, koju će kao lijepu i nezaboravnu uspomenu ponijeti kući. Adrenalin je potreban i sad, nakon svojevrsnog zimskog sna, pa igra na moru na ovoj crikveničkoj plaži počinje već s prvim danima svibnja.


Jedinstven osjećaj




Letjeti padobranom dok te vuče gliser, voziti se u plovilima, ali tako da vožnja podiže adrenalin, sadržaji su puni sporta i zabave kojima svakako treba dopuniti turističku ponudu. Uvijek će se naći poklonici aktivnog odmora i adrenalina, barem na jedan dan. Sven, Toto, Luka, Nika i Morana dio su ekipe iz Water sports centra koja turistima u Crikvenici i Šilu pruža trajni pozitivni doživljaj.


Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin



– Naše aktivnosti koriste turisti sa svih strana, Japanci, Indijci, Rusi, Nijemci, Talijani, Francuzi, Slovenci, ali i domaći turisti. Često primjećujemo iste ljude, znači da se vraćaju po novu dozu adrenalina, a voljni su probati gotovo sve. Aktivni odmor i adrenalin uvijek su zanimljivi i obogaćuju turističku ponudu. Svake godine ima nekih novina u našoj ponudi i uopće u ovom biznisu.


Prošle sezone stavili smo u ponudu i flyboard koji je dobro prihvaćen. Ostala ponuda nikako ne može bez tuba i raznih sličnih vodenih igračaka poput ufa i squaba ili octopusa. Banana je još uvijek u ponudi, mada pomalo odlazi u zaborav i za nju je sve manje zanimanja. Fly fish je kod nas već desetak godina i posebno ga vole mladi. Padobran je u ponudi stalno dobro bukiran i na njega se odvaže sve generacije, lete sami ili do četiri osobe zajedno.


Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin



Brod paracraft za vuču padobrana može imati špagu do 400 metara, pa padobrani tijekom vožnje budu na visini i do 200 metara, što pruža jedinstven osjećaj i pogled na Kvarner. Jet ski je sport koji uvijek ima svoje pobornike, a sve više se organiziraju i safari vožnje koje obično traju oko dva sata u organiziranoj grupi s vodičem. Crikvenica je dva puta bila i domaćinom prvenstva EU u tom sportu.



U sastavu Crikvenice Water centra je i igralište za odbojku na pijesku. Taj teren ima veliku povijest, jer na njemu je organiziran prvi turnir odbojke na pijesku u Hrvatskoj, a bilo je to 1992. godine. Ovaj je teren poznat i po tome što su 1996. godine nakon olimpijade na njemu zlatni hrvatski rukometaši i srebrni vaterpolisti odigrali revijalnu utakmicu. Sad je ovaj teren za odbojku na pijesku na raspolaganju turistima koji na njemu održavaju turnire. Tako odbojka na pijesku, koja je postala olimpijski sport, ima svoje poklonike i među turistima.



Adrenalinski brod


Pedaline su za one s malo manje želje za adrenalinom, jet ski je za one koji vole fajt s morem, voze se u označenom akvatoriju Šila i navode putem GPS-a i sofisticiranog sustava »ototrak«, pa je ta ponuda osim atraktivnosti postala i sigurna, kaže nam Sven Katnić, bivši reprezentativac Hrvatske u jedrenju u klasi optimist i laser, a danas djelatnik Crikvenice Water Ski. Dodaje da su skijanje na vodi i škola skijanja uvijek popularan dio ponude, wakeboard sve više, a kneeboard je u ponudi za one s manje želje za adrenalinom.


U ponudi je i adrenalinski brod – jet boat moggaro 700. Ovo je plovilo nakon Poreča, Krka i Zrća stigao je i u Crikvenicu i naši gosti ga jako traže. To je adrenalinska vožnja u kojoj brod naglo zaokreće i to pri velikim brzinama, praktički potapa korisnike morem nekoliko puta. Brod paracraft za vuču padobrana može imati špagu do 400 metara, pa padobrani tijekom vožnje budu na visini i do 200 metara, što pruža jedinstven osjećaj i pogled na Kvarner. WSC je dva u jedan – sport i zabava na pravom, jednom mjestu.