Rok do 1. travnja

Kreativci javite se: Novi Vinodolski traži svoj suvenir

Anto Ravlić

Domaćini treće etape – TZ Novog Vinodolskog poduprijet će Tour of Croatia s 30 tisuća kuna / arhiva NL

Domaćini treće etape – TZ Novog Vinodolskog poduprijet će Tour of Croatia s 30 tisuća kuna / arhiva NL

Natječaj za suvenire je otvoren do 1. travnja. Na vijeću je raspisan i javni poziv za sufinanciranje manifestacija u izvedbi udruga, te je dana potpora za treću etapu Tour of Croatia



Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog raspisala je natječaj za suvenir Novog Vinodolskog. Suvenir bi trebao predstavljati odraz kontinuiteta umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili kulturalnog nasljeđa grada Novog Vinodolskog, odnosno prezentirati njegovu materijalnu, nematerijalnu ili prirodnu baštinu. Natječaj će sigurno biti zanimljiv s obzirom na bogato kulturno-povijesno nasljeđe grada Mažuranića i mesopusta.


Prijavljeni suveniri mogu biti umjetnine i umjetnički predmeti, umjetničko-obrtnički i gastro proizvodi, odjevni i uporabni predmeti te grafički materijali i multimedija, odnosno fotografije i videomaterijali. Ukoliko se radi o umjetninama, umjetničkim predmetima i umjetničko-obrtničkim proizvodima, važno je da rješenja budu izrađena od ekološki prihvatljivih, odnosno za ovo podneblje karakterističnih materijala. Svaki autor, odnosno proizvođač, može prijaviti najviše tri suvenira. Natječaj je otvoren do 1. travnja. Inače, da autorskih potencijala ima posvjedočila je i lanjska izložba novljanskih suvenira na kojoj je svoje radove u Galeriji Turnac predstavilo 13 autora. Bilo je vrlo zanimljivih izložaka kao što su tkanica, dio narodne nošnje Novog Vinodolskog, kišobran s motivima novljanskog kola i novljanske nošnje…


Prilika za udruge


​Odluka o raspisivanju natječaja za suvenir je donesena na Turističkom vijeću Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog na kojoj je doneseno nekoliko odluka bitnih za turističku 2017. godinu.




Turistička zajednica Novog Vinodolskog raspisala je javni poziv kojim se udrugama nudi sto tisuća kuna za pokroviteljstvo i (su)financiranje manifestacija i događanja u 2017. godini na području Grada Novog Vinodolskog. Najmanji predviđen iznos je tisuću kuna, a najveći 30 tisuća kuna. Sredstva turističke zajednice namijenjena su organiziranju kulturnih, sportskih, zabavnih, odgojno-obrazovnih, turističkih, ekoloških i drugih manifestacije i događanja međunarodnog, državnog, regionalnog ili lokalnog karaktera.


Slike osvajaju svijet


Javni poziv ostaje otvoren sve do iskorištenja sredstava osiguranih u proračunu TZ-a Grada Novog Vinodolskog, a najkasnije do 1. ožujka 2017. godine. Povjerenstvo TZ-a će mjesečno analizirati i odobravati ponude te putem weba izvješćivati o uspjelim prijavama.


Na vijeću je odlučeno da Turistička zajednica Novog Vinodolskog sufinancira troškove domaćinstva treće etape trećeg izdanja Tour of Croatia koje će se održati od 18. do 23. travnja. TZ Novog Vinodolskog poduprijet će manifestaciju s 30 tisuća kuna, a toliko će dodati i Grad Novi Vinodolski. Tour of Croatia prenosi se na Eurosportu tako da će slika iz Novog obići cijeli svijet.