Ledena morska bajka

Klizalište u Crikvenici seli na glavni trg, a bit će i još noviteta

Biljana Savić

Popularni adventski sadržaj ubuduće na glavnom crikveničkom trgu / Foto M. PALUH

Popularni adventski sadržaj ubuduće na glavnom crikveničkom trgu / Foto M. PALUH

Osim što će biti premješteno na Trg Stjepana Radića, šator klizališta će biti prozirnih stranica koje će se moći posve otvoriti, jedna nenatkrivena staza vodit će iz šatora, oko bora, a bit će tu i brojni fotokutci 



CRIKVENICA  Klizalište »Ledena morska bajka« u Crikvenici ove godine bit će otvoreno treću godinu za redom. Prve dvije godine, klizalište je bilo smješteno uz samo more, pored Adventskog parka, te su posjetitelji uz klizanje za sunčanog dana, kada su sve stranice šatora bile otvorene, mogli uživati u predivnom pogledu i najljepšim zalascima sunca.


Ipak, ove je godine gradska vlast odlučila da će klizalište biti premješteno na lokaciju glavnog crikveničkog trga, Trga Stjepana Radića.



Treću godinu za redom bit će organizirana i škola klizanja na »Ledenoj morskoj bajci«, prijave su u tijeku, a termini škole klizanja bit će utorak, četvrtak i nedjelja u popodnevnim satima, s tim da će škola početi 3. prosinca. Zainteresirani prijave mogu poslati na mail: [email protected] ili na broj telefona 051/455-404 zaključno do četvrtka, 21. studenoga. Prijaviti se mogu i klizači početnici, ali i oni koji imaju klizačko znanje koje bi htjeli poboljšati.





Osim promjene lokacije, na klizalištu će ove godine biti mnogi noviteti. Tako će oko klizališta, za razliku od prošlih godina, biti šator prozirnih stranica koje će se po lijepom vremenu moći i posve otvoriti. Izuzev dijela klizališta koje će biti natkriveno šatorom, jedna će staza voditi iz šatora, oko bora, te neće biti natkrivena, a u slučaju lošeg vremena, bit će je fizički lako staviti izvan pogona. Klizalište pod šatorom i ove je godine dimenzija 20 metara puta 10 metara.


– Oko klizališta će se ove godine nastojati stvoriti potpuno novi ugođaj i uz pomoć borova koji će biti postavljeni na nekoliko lokacija, pa će sve izgledati atraktivnije nego protekle dvije godine. Ovo je jedan od načina na koji će Trg Stjepana Radića tijekom trajanja cijelog adventa biti vrlo kvalitetno iskorišten te će grad zaživjeti pravim duhom adventa, poručuju iz Grada Crikvenice i naglašavaju da će petkom predvečer i navečer na klizalištu biti organizirani tematski partyji uz popularnu i modernu glazbu i stare hitove. Iz Grada najavljuju da, osim klizališta na Trgu Stjepana Radića, posjetitelje očekuju i fotokutci za slikanje i mnoga iznenađenja te i dvije ugostiteljske kućice koje će raditi tijekom cijelog tjedna.